Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Komünist Partisi “Blockchain Kullanım Kılavuzu” Çıkartıyor

Çin Komünist Partisi, yetkililere ve üyelere yönelik bir açıklamanın yayınlanması ile birlikte aynı zamanda kamu kurumlarında blokchain okur yazarlığını norm haline getirmek için harekete geçti.

Yayınlanan rapora göre “Blockchain – A Guide for Officials” isimli bir kitap ortaya çıkarılacak. Blockchain’in kökenleri ve özellikleri hakkında bir açıklama yaparak kılavuz, mevcut ve gelecekteki uygulamalara ve teknolojinin iş dünyasına ve yasal dünyaya getirdiği yenilikleri gözler önüne sürüyor.

Buradaki amaç, hükümet yetkililerinin teknolojinin gelişmesini ve benimsenmesini kolaylaştırmak için daha geniş bir çabanın bir parçası olarak blockchain kavramını daha iyi anlamalarına yardımcı olmaktır.

People’s Daily başkanı Ye Zhenzhen kitapta şöyle yazıyor:

” Blockchain’in en büyük etkisi, bir toplumu idare etmenin bir yolu olarak fikir birliğine varmayı amaçlayan operasyon mekanizmasında yatıyor. Farklı sorunları düşünmek ve çözmek için yepyeni bir bakış açısı sunuyor. “

Söz konusu bu girişim, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in küresel ekonomiyi yeniden şekillendiren birkaç atılım arasında teknolojinin de yer aldığını belirten bir halk konuşmasında blokchainin potansiyelini kabul etmesinden kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Halihazırda Çin’in Devlet Konseyi kapsamındaki kabinelerdeki bakanlıklarından biri de ülkedeki teknoloji gelişiminin düzenleyici rehberliğinin oluşturulmasına yardımcı olmak için blockchain standardizasyonu için bir çerçeve çiziyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment