Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asya’nın En Büyük Menkul Kıymetler Borsası’nın Başı Bir Kripto Para Şirketi ile Dertte

Hong Kong merkezli bir kripto para şirketi tarafından Tokyo Borsası’na kayıtlı bir şirketin satın alınımının planlanması, borsa içindeki endişeleri büyük ölçüde artırdı.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası (TSE), Japon pazarına giriş yapan yabancı firmalara, kripto para birimi ile ilgili bir şirket olmadıkları sürece, kapılarının açık olduğunu söylüyor.

Borsa operatörü, bir Hong Kong firmasının Japonya’da ve diğer yargı bölgelerinde ICO lansmanına yönelik planlarının yanı sıra kripto para alışverişini başlattığını bildiren Noah Ark Technologies tarafından listelenen Beat Holdings’in muhtemel devralınması konusunda terler döküyor.

Noah Ark, şirketin yeni hisseler çıkarmasını ve mülkiyet haklarını, fikri mülkiyetini (intellectual properties-IPs) ve sağlık hizmetlerini almaya odaklanan Cayman Adaları’na kayıtlı bir şirket olan Beat’da %50 oy hakkına sahip olmayı sağlamak için satın alma haklarını açmasını önerdi. Beat şu anda TSE’nin orta ölçekli şirketler için ikinci bölümünde ticaret yaparken 7,3 milyar yen (66 milyon dolar) pazar hacmine sahip.

Hong Kong şirketi şu anda Japonya, ABD, Çin ve bazı Avrupa pazarlarında kripto alışverişi başlatmak için satın alma sürecini gözlemlemekte.

TSE satın almayı durdurmanın hiçbir yolu olmadığı halde bu davalarda sıkıntı yaşadığını bildirdi. Bir TSE yetkilisi ise yaptığı açıklamada, yatırımcı korumalarının eksik olduğunu düşündüğünü ve kripto para birimi sektöründen uzak durmaya devam ederken borsanın dürüst olmakta sorunlu olduğunu söyledi. Şirketin resmi olarak uygulayıp uygulamadığı belirsiz olsa da Noah’ın yetkililer tarafından Japonya’da bir kripto para ticaret operatörü olarak onaylanmadığı belirtiliyor.

Beat ve kendi hissedarları, Noah Ark’ın planlanan devralımına karşı direnişe geçmiş durumdalar. Beat CEO’su Lian Yin Hanh, Asya’daki en büyük borsa işletmecisi TSE’deki bir listenin güvenilirliğinden yararlanmak için TSE’ye girmeye çalıştıklarını iddia etti. Lian ayrıca Noah’ın Singapur’da veya Hong Kong’da bir ICO’yu piyasaya süreceğini söyledi.

Noah ise şu anda Beat’ın hissesinde %15 ile en büyük pay sahibi durumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment