Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası İncelemesi: Bitexen

Türkiye’nin kolay, güvenilir ve hızlı kripto para borsası Bitexen‘i inceleyeceğiz.

Bitexen’e Başlarken

Bitexen, sade, anlaşılır arayüz ve tasarımı sayesinde kolayca Bitcoin, Ripple ve Stellar alıp satabileceğiniz Türkiye’deki kripto para borsasıdır. Bu içeriğimizde Bitexen borsasının kullanımı ve sunduğu imkanları detaylı şekilde inceleyeceğiz.

Güvenlik ve Üye Olma

Borsaya kayıt olurken ya da mevcut hesabınıza erişim sağlamak isterken güvende olmak için doğru siteye girdiğinizden emin olmanız gerekiyor.

Bitexen gibi görünen ancak Bitexen olmayan bir siteye erişmeye çalışıp çalışmadığınızı teyit etmek için aşağıdaki görselde sarı ile taradığımız  Bitexen Teknoloji A.S. [TR] yazısını ve hemen yanında görünün kilit işaretini gördüğünüzden emin olunuz. Bir diğer alternatif olarak da yazımızın ilk kelimesine eklediğimiz linke tıklayabilirsiniz.

Bitexen SSL Sertifikası Kontrolü
Bitexen SSL Sertifikası Kontrolü

Bağlantımızın güvenli ve sitemizin gerçek Bitexen olduğundan emin olduktan sonra kayıt olma kısmına geçebiliriz.

Bitexen borsasına girdiğimizde bizi bu şekilde bir ekran karşılayacak;

Bitexen Açılış Sayfası
Bitexen Açılış Sayfası

Ekranda karşımıza ilk çıkan “E-posta adresini gir” kutucuğuna mail adresinizi yazdıktan sonra “Hemen Başla” butonuna tıklayarak kayıt formu sayfasına yönleneceksiniz.

Bitexen kayıt formu
Bitexen kayıt formu

Karşımıza çıkan bu formda “İsim“, “Soyisim“, “Şifre” ve “Referans Kodu” bölümleri bulunuyor. Bu alanları özen ile doldurmanız gerekmekte. Özellikle “İsim ve Soyisim” kısmının para yatırma ve çekme işlemlerini yapabilmeniz için banka hesabınızda geçen isim ve soyisim ile aynı olmalı.

Referans kodu ise size borsayı öneren kişinin referans kodunu yazacağınız bölme. Bu kısmı doldurduğunuzda kodunu girdiğiniz kişi Exen Coin kazanmış olacak.

Sözleşme onayı kutucuğunu da doldurup “Hesap Oluştur” butonuna bastıktan sonra kayıt işlemimiz neredeyse tamamlanmış oluyor.

Son olarak girdiğiniz e-posta adresinize gelen maili onaylayarak hesabınızı açmış oluyorsunuz.

Giriş ve Arayüz

Giriş

Mail adresinizi ve şifrenizi yazıp giriş yaptıktan sonra sizi aşağıda bulunan görseldeki gibi bir ekran karşılayacak. İlk etapta güvenliğiniz için telefon onayını yapmanızı tavsiye ederiz. Sonrasında ise işlem yapabilmek adına diğer (kimlik ve ikametgah) onaylama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Bitexen telefon onayı
Bitexen telefon onayı

Al/Sat

Bitexen borsasında kripto paralarımızın alım ve satımını yaptığımız yer Al/Sat alanı. Bu alanı sayılar ile bölerek daha yakından inceleyelim.

Bitexen Borsası Genel Görünüm
Bitexen Borsası Genel Görünüm

1 numaralı kısımdan borsanın bünyesindeki kripto paralar arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu sayede seçtiğiniz kripto paranın bekleyen ve gerçekleşen emirlerini görebileceğiniz gibi siz de işlem gerçekleştirebilirsiniz.

2 numaralı kısımda bulunan “Piyasa” kategorisinden anlık olarak al-sat işlemi gerçekleştirebilirken, “Limit” kısmında ise belirlediğiniz fiyatlardan al-sat işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

3 numaralı kısımda seçili coin’in “Güncel Fiyatı”, “24 Saatlik Hacmi” ve değişim miktarını görebilirsiniz.

4 numaralı kısımda bakiyeniz bulunmaktadır. Seçili olan kripto paraya göre mevcut bakiyenizi bu alanda görebilirsiniz.

5 numaralı kısımda ise bekleyen emirleriniz listelenmektedir. Eğer bir alış ya da satış emri girdiyseniz bu emir orada listelenecektir.

6 numaralı kısımda ise diğer kullanıcılar tarafından gerçekleşmeyi bekleyen alış ve satış emirleri listelenmektedir.

Son olarak 7 numaralı kısım da ise borsa üzerinde gerçekleşen “Son İşlemler” görüntülenmektedir. “Emir Geçmişim” bölümünde ise kendi yaptığınız işlemleri görebilirsiniz.

Hesaplarım

Hesaplarım bölümüne girdiğimizde şu şekilde bir ekran ile karşılaşıyoruz;

Bitexen Hesaplarım
Bitexen Hesaplarım

Bu alanda hesabınızda bulunan Türk Lirası ve kripto para miktarlarını görebiliyorsunuz. Gerek kripto para gerekse Türk Lirası yatırma ve çekme işlemlerini yine bu alanda bulunan “Yatır” ve “Çek” butonları üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Bitexen Banka
Bitexen Banka

Yatır butonuna tıkladığımızda açılan pencereden seçtiğiniz banka sonrasında size para gönderimi yapacağınız “Şirket Unvanı“, “IBAN” adresi ve “İşlem Açıklaması” bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu bilgilere gönderim yaptıktan sonra para hesabınıza tanımlandığında yine bildirimler ile haberdar edileceksiniz.

Borsa hesabınıza bitcoin yatırma işlemi yapmak için ise yine “Yatır” butonuna tıklayarak açılan pencereden adres oluşturup sonrasında gelen adresinize bitcoin gönderimi yapabilirsiniz.

Bitexen Bitcoin Yatırma
Bitexen Bitcoin Yatırma

Transferlerim ve İşlem Geçmişim kısımlarında ise gerçekleştirdiğiniz işlemlerin kayıtlarına ulaşabilirsiniz.

Limitlerim bölümünde ise size tanımlanmış olan aylık ve günlük olarak çekme limitlerinize ulaşabilirsiniz.

Ayarlar

Ayarlar sekmesini inceleyecek olursak bu alan sizi “Hesap Ayarları“, “Erişim Ayarları“, “Onay & Bildirim Ayarları” ve “Tarihçe” bölümleri ile karşılıyor.

Hesap Ayarları kısmından kayıt olduğunuz mail adresine, isim, soyisim ve telefon numaranıza ulaşabilirsiniz.

Erişim Ayarları kısmından “2 aşamalı doğrulama“, SMS ve mobil uygulama erişimi gibi ayarlara ulaşabilirsiniz.

Bitexen ayarlar
Bitexen ayarlar

Mobil Erişim Durumu kısmından mobil uygulamaya erişim izni tanımlamamız gerekiyor. Bunu yapmak için “Yeni Erişim İzni Yarat” kısmına tıkladıktan sonra e posta adresine gelen maili onaylamanız gerekiyor.

Bitexen Mobil Uygulama Erişim
Bitexen Mobil Uygulama Erişim

Mail onayından sonra API Anahtarınız, API Şifreniz ve QR kodunuz oluşturulmuş oluyor. Mobil uygulama üzerinden QR Kod ile giriş yap dedikten sonra kodu taratıp hızlı bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Yine bu ekrandan mobil uygulama erişimlerini kaldırabilirsiniz.

Onay & Bildirim Ayarları kısmından hesabınıza giriş-çıkış ve para yatırma-çekme durumlarında e-posta bildirimi alma ya da almamaya yönelik ayarlara ulaşabilirsiniz.

Tarihçe kısmında ise gerçekleştirdiğiniz tüm hareketlerin dökümünü görebilirsiniz.

EXEN Coin

Exen Coin kısmında ise karşımızı “EXEN Coin Nedir” ve “EXEN Profilim” kategorileri çıkıyor. EXEN Coin Nedir ile ilgili ayrıntılı bilgiyi buradaki yazımızdan okuyabilirsiniz.

EXEN Profilim kısmına değinecek olursak girdiğinizde sizi şu şekilde bir ekran karşılayacak;

Bitexen Exen Coin
Bitexen Exen Coin

Referans Kodu şuan benim hesabıma tanımlanmış kod. Her hesabın kendi referans kodu, referans linki ve kare kodu bulunmaktadır. Bu kodu, linki ya da karekodu paylaşarak referans linkiniz ile insanların Bitexen borsasına kayıt olmasını sağlayabilirsiniz.

Paylaş butonları ile de kolayca sosyal medya hesaplarınız üzerinden yine referans kodunuzu paylaşabilirsiniz.

Ayrıca bu ekranda toplam kazandığınız EXEN Coin’i görebildiğiniz gibi Referanslardan elde ettiğiniz ve Yarışmalardan elde ettiğiniz EXEN Coinleri de ayrı ayrı görebilirsiniz.

Referans Liderlik Tablosu kısmında ise en fazla EXEN Coin kazanan ilk 3 kişiyi görebilirsiniz.

Referans Geçmişim kısmında ise referanslarınızın dökümüne ulaşabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Ayarlar kısmında da bahsettiğimiz gibi mobil uygulama tanımlaması yapıldıktan sonra uygulamaya erişim sağlayabiliyoruz.

BİTEXEN Mobil Uygulama
BİTEXEN Mobil Uygulama

Uygulama bizi bu şekilde ekranlar ile karşılıyor. Yine uygulama üzerinden de web sitesi üzerinden eriştiğimiz tüm imkanlara erişebiliyoruz. Ayrıca gerçekleşen yatırma-çekme ve alış-satış işlemlerinin hepsinin de bildirimleri yine uygulama üzerinden gönderiliyor. Bu sayede hesabımızda gerçekleşen her adımdan anında haberdar olabiliyoruz.

Bitexen’e kayıt olmak için Bitexen Kayıt bağlantısını kullanabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • CoinUZMANI
    Posted 12 Haziran 2020 - 01:21 01:21

    referans kodum : 53080997
    bu kodu kayıt olurken girin 5 EXEN BEDAVA VERİCEKTIR YANI 30 TL

  • mustafa
    Posted 13 Ağustos 2018 - 19:58 19:58

    https://www.bitexen.com/?ref=35954
    yerli malı kripto para bu ülkede işgöreceğine emin olun araştırın aklınıza yatarsa üye olmak çok kolay https://www.bitexen.com/?ref=35954 tıklamanız direktifleri uygulamanız yeterli sıfır maliyet

Leave a comment