Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Haftalık Ethereum Mini Analiz: 13.08.2018

Ethereum Daha Ne Kadar Düşecek?

Kripto para piyasasında market hacmine göre en büyük ikinci para olan Ethereum 2018 yılının başından bu yana sürekli değer kaybetti.

Özellikle geçtiğimiz birkaç gün içerisinde yaşanan anlamsız düşüşlerden en fazla etkilenen para yine Ethereum oldu. Yazının kaleme alındığı saatlerde 323$ civarında seyreden ikinci büyük para Ethereum’un sadık yatırımcıları mevcut ayı piyasasında bu düşüşün daha ne kadar devam edeceğini sorgulamaya başladılar.

Ethereum 200$ Seviyesine Kadar Düşebilir

Son 30 gün içerisinde ETH gerçek değerinin yaklaşık %40’ını kaybetti. Bu bir ay içinde 500$ seviyelerini test etmesine rağmen önemli bir destek noktası olan 370$ basamağını da kırarak 320$ bandına yapıştı. İlginç olansa son birkaç günde yaşanan ayı piyasasından en fazla etkilenen paraların başında gelmesi.

Kişisel görüşüm;

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler Borsası’nın Bitcoin için alacağı ETF kararını ertelemesi sonucunda piyasanın buna olumsuz tepki vermesi ile bu tepkinin en fazla Ethereum’u etkilemesi bu %40’lık kaybın sebebi oldu. Kripto para piyasası hakkında çıkan olumlu haberlere rağmen fiyatların hala düşük kalması ETH’nin bir süre daha düşmeye devam edeceğini gösteriyor.

Bu yılın başında başlayan büyük ayı piyasası tüm kripto paraların değer kaybetmesine neden oldu ve olmaya devam ediyor. Ancak piyasanın oyuncuları arasında bir geri dönüş beklentisi oldukça fazla. Genel kanı, fiyatların toparlanmadan önce bir dip yapacağı ve ardından büyük dönüşün başlayacağı yönünde.

Bununla beraber yaşanan düşüşlere geriye dönük baktığımızda, ETH’nin BTC’ye oranla yüzdesel olarak hep daha fazla değer kaybettiğini görüyoruz. Eğer BTC 6.000$’ın altına inerse ETH de hızlı bir şekilde 300$ ‘ın altını görür ki, bu da sadık ETH yatırımcılarının gerçekleşmesini istemedikleri en kötü senaryolardan birisi. Eğer bu senaryo gerçekleşirse işte o zaman Ethereum için 200$ çanları çalmaya başlayacaktır.

ethereum analiz görseli
ethereum analiz görseli

ETH için güzel olan haber ise;

Yaşanan büyük fiyat kıyımlarına rağmen ETH’ye yatırım yapanların bu kripto paraya olan sarsılmaz güvenleri ve bu paranın gelecekte göstereceğine inandıkları potansiyeli.
Kripto para piyasasında en kullanışlı para olarak kabul edilen ETH için yaşadığı kayıpları geri alabileceği bir potansiyele sahip olduğunu da belirterek, güzel ve karlı günler geçirmeniz ümidiyle kendi analizinizi kendiniz yapmanız gerektiğini hatırlatmak isterim. Başkalarına bağımlı kalmamak, sosyal medyada coin haberi peşinden koşmamak için önerim;

bitcointeknikanaliz.com

teknikanalizegitim.com

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment