Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin, Kripto Para Ticareti Yapanlar Üzerindeki Baskısını İyice Arttırdı

Çin ve kripto para arasındaki başlayan sorunlar bitecek gibi durmuyor. Gerek madenciler, gerek borsalar, gerekse de kripto para ticareti yapan insanlar ile arasındaki sorunlar bir türlü bitmek bilmeyen Çin Halk Cumhuriyeti’nde hükümet, yeni bir hamle daha yaptı.

Çin basınında çıkan haberlere göre, Çin Merkez Bankası, kripto para ticaretlerinde ödemeye aracılık yapan kuruluşlara uyarılarda bulundu. İlk olarak Çin’de Komünist Parti’nin yayın organı olan Securities Times gazetesinde çıkan haberlerde, Çin Merkez Bankası’nın ödemelerin gerçekleştirilmesini sağlayan kuruluşlara, kripto para kullanıcıları hakkında uyarıda bulunduğu ve bu kullanıcılara hizmet verilmesini yasakladığı belirtildi.

İddiaların doğru olup olmadığı ile ilgili hükümet düzeyinden henüz resmi bir açıklama gelmezken, eğer iddialar doğru ise Çin Merkez Bankası, bu kuruluşlardan kripto para ticareti yapan kişilerin listesini isteyecek ve araştırmalarda bulunacak.

İddialara göre, Çin Merkez Bankası ödemeye aracılık yapan kurumlara; bu isimleri bildirmelerinin kendi yasal sorumlulukları olduğunu ve bildirmedikleri takdirde bu kurumların da yaptırım görebileceğini hatırlattı.

Şu aşamada bu kararın kripto para piyasası üzerinde nasıl bir etki yapacağı ise henüz meçhul. Çin’de Merkez Bankası son olarak geçtiğimiz yıl ICO’ları yasaklamıştı. ICO’ların yasaklanmasının ardından Çin’deki ticaret hacmi büyük oranda merkezsiz borsalara kaymış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment