Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası Bitcoin Ve Blockchain’i Gençler İle Tartışacak

12 şubat 2018‘de Avrupa Merkez Bankası Başkanı bir dizi video aracılığıyla kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisi de dahil olmak üzere 3 büyük soruya cevap veriyor olacak.

Mario Draghi, Bitcoin’in geleneksel para birimlerinin yerine geçebilecek geçerli bir alternatif olup olmadığı ve Avrupa Merkez Bankasının Bitcoin teknolojisi hakkında görüşlerini de içeren daha önceden 23 ocak’ta gönderilmiş sorular içinden seçilmiş olan bir takım sorulara cevap verecek.16-35 yaş arası Avrupalılar ayrıca 3 ana başlık altında soru sorabilirler: Yeni bir küresel ekonomik kriz ihtimali, kripto para birimler ve Blockchain, Avrupa’nın ekonomik kalkınması ve genç işsizlik oranları.

Oturum Avrupa Merkez Bankasının yapmakta olduğu Gençler ile söyleşi programının 3’üncüsü. Bundan önceki oturumlar bir çok farklı ülkeden gelen ve farklı özgeçmişlere sahip olan gençlerin ve öğrencilerin, Avrupa merkez bankasının yöneticileri ile bir araya gelerek bir dizi konuşma yapmasına olanak sağlıyordu.

Oturumdan önce Avrupa Merkez Bankası Twitter‘da bir anket başlatarak insanlara Bitcoin’in geleneksel para birimlerine geçerli bir alternatif olup olmadığını sordu. Ve Avrupa’nın en büyük bankası tarafından yapılan bu anket 24 saat içerisinde 15,500‘den fazla cevap aldı.

Merkez Bankaları Ve Kripto

Her ne kadar merkez bankalarının dijital para birimleri dünyasındaki rolü tartışmaya açık olsa da ekonominin istikrarını sağlamasına yardımcı olmak için bulundukları konusundaki görüş halen geçerliliğini korumaktadır.

Bitcoin’in istikrarsızlığı, ABD yatırım bankası Goldman Sachs’in Başkanı Lloyd Blankfein başta olmak üzere bir kaç kişiden dolandırıcılık suçlarına aracılık ettiği düşüncesiyle bir takım eleştirilere maruz kaldı. Lüksemburg Maliye Bakanı Pierre Gramegna ise Avrupa birliğinin yakında yeni kripto para birimleri düzenlemeri çıkarabileceğini söyledi.

Benimseme Trendi

Kesin olarak söyleye biliriz ki 2017 yılı Bitcoin için çok önemli bir yıldı. Kripto yaygın olarak medyanın dikkatini çekerken aynı zamanda en değerli dijital para olarak popülaritesini artırmasına paralel olarak değerinde de hızlı bir yükseliş göstedi.

Her ne kadar kesin bir kanıt olmasa da kripto para birimleri Avrupa’da daha çok kabul görmeye başladı, 2017’ye ilişkin mevcut istatistiksel veriler kripto para birimlerinin Avrupa ekonomilerinde günlük bir ödeme yöntemi olarak kullanılmasının halen minimal bir düzeyde olduğunu gösteriyor.

Gençler İle Söyleşide Kripto Konusu

Bununla birlikte yeni bilgilerin halka açık olarak paylaşılarak bir çok insanın kendilerine göre yorum yapmasının sağlandığı açık bir şekilde görülüyor. Bu yüzden her ne kadar yeni bir şey beklemesek bile Avrupa Merkez Bankasının yapacağı bu soru cevap oturumunu izlemek ilginç olacaktır.

Oturum, Bitcoin destekli Visa banka kartlarının son zamanlarda Avrupa’da askıya alınmasının ve Avrupa birliği çapında bu tip para birimlerinin düzenleme yasasının sunulmasının hemen ardından yapılıyor. Ayrıca yapılan bu uygulamaların şu anda Avrupa’da benzer kart sağlayıcıları ile görüşme yapmakta olanlar ve geleneksel bankalardan bağımsız bir şekilde kripto/yasal para bankası kurmak isteyenler için nasıl bir sonuç doğuracağı ise düşünmeye değer.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment