Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Kripto Paralar Konusunda İlke İmza Attı! Yasa Kabul Edildi

Lider kripto para birimi Bitcoin‘in adeta bir gün içerisinde yüzde 45 artış yakalamasının arkasında yatan sebep olarak gösterilen Çin, yeni bir gelişme ile gündeme oturdu.

Çin Başkanı Xi Jinping geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamasında blockchain konusunda lider olmak istediklerini belirtti ve adeta pandoranın kutusunu açtı. Bitcoin bu gelişmeden sonra 7.500 dolardan 10.000 dolar üzerine kadar çıktı ve basın saati itibariyle 9.000 dolar bandında geziniyor.

Çin bundan kısa süre sonra da kriptografi ve kripto paralarla ilgili ilk yasasını kabul etti. Söz konusu yasa 2020 yılının ilk gününde yürürlüğe girecek ve yasanın temel odak noktası kriptografi uygulama ve yönetimini standartlaştırmak, kripto para alım satım piyasasının gelişimini teşvik etmek ve ağ güvenliğini sağlamak olarak görülmekte.

Özet Olarak Bu Yasa Neyi Kapsıyor?

Çin bu bağlamda kriptografinin geliştirilmesi ve özel anahtarların korunmasını sağlaması için özel bir birim de kurmayı planlamakta. Yasanın aslında en önemli noktası, yeni kriptografi, hash algoritması ve hatta teknolojinin kullanımının bile artık hükümet düzeyinde yapılacak olması. Bu da Çin Komünist Partisi’nin bütün şifreli uygulamalar için bir standart belirleyeceği ve bunun madencilikten tutun da blok üretimine kadar birçok durumu kapsayabileceği anlamına gelmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment