Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Kriptoda Bunu da Yaptı: USDT Satın Alan Adama 9 Ay Hapis Cezası!

Çinli bir vatandaş yuan karşılığında Tether (USDT) satın aldığı için kara para aklama kapsamında hapis cezasına çarptırıldı.

Çin kripto para karşıtı kurallarda sert bir tutum sergilemeye devam ediyor. Son olarak yaşanan bir olayda, “Bay Chen” olarak adlandırılan Çinli bir kullanıcıya 94.988 yuan karşılığında yaklaşık 13 bin dolarlık Tether (USDT) satın aldığı için 9 ay hapis cezası verildi. Fakat ceza 1 yıldan az olduğu için 689 dolarlık para cezasına çevrildi ve şahıs hapse atılmadı.

Mahkeme detaylarına göre “Bay Chen” adlı şahıs, “Bay Lin” tarafından arandı ve banka bilgilerini sosyal medya uygulaması WeChat üzerinden paylaşması talep edildi. Ardından Bay Chen, Lin’den 7 farklı yuan transferi aldı ve bu varlıkları USDT satın almak için kullandı. Adeta bir aracı görevi üstlenen Chen, bu işlemleri sayesinde yaklaşık 20 dolar komisyon elde etti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Fuzhou Mawei Halk Savcılığı, yapılan işlemlerin suç kapsamında olduğunu vurguladı:

Dolandırıcılar çalıntı parayı transfer etmek ve aklamak için sanal para birimi kullanırlar. Şahıs, kripto para alımı konusunda yardımcı olarak başkalarının suç işlemesine veya kara para aklamasına ön ayak olmuştur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!