Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Canına Tak Etti: SEC’e Karşı Mahkemeden Koruma İstedi!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, SEC’nin abartılı arama yapması ve yetki alanı dışına çıkması sebebiyle mahkemeden koruma talep etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) haziran başında Binance’e dava açmış ve o günden bu yana birbirinden farklı gerekçelerle borsanın üstüne gitmişti. Tüm bu süreci işaret eden Binance’in ABD iştiraki Binance.US’in arkasındaki holdingler BAM Trading ve BAM Management 14 Ağustos günü yaptığı başvuruda, SEC’nin zarf atma yöntemi kullandığını, yetki alanının dışına çıktığını ve fuzuli isteklerde bulunduğunu öne sürerek mahkemeden koruma talebinde bulundu.

Söz konusu zarf atma yöntemi genel olarak geniş perspektifte bir arama yapma anlamına gelmektedir. Bu yöntem sayesinde SEC’nin, en küçük detaydan bile bir kötü sonuç çıkarmaya çalıştığı belirtiliyor.

SEC’nin kendisine tanınan yetkileri ve izinleri suiistimal ettiğini belirten Binance cephesi, iyi niyetli tutumunun kötüye kullanıldığını vurguladı. Bununla birlikte SEC’in müşteri varlıklarıyla hiçbir ilgisi olmayan ve ucu Kasım 2022‘ye kadar uzanan tüm iletişim kayıtlarını talep ettiğini belirten Binance bu talebe karşı çıktı.

BAM iyi niyetle çalıştı ancak SEC, Rıza Emri doğrultusunda BAM’ın varlık saklama uygulamalarının her yönünü herhangi bir sınırlama olmaksızın araştırabileceğine dair bir yanılgıya kapılarak yetkisini kötüye kullandı.

Bununla birlikte Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) da dahil toplamda 6 kişinin ifade vermeye hazır olmasını buyuran SEC talebine de ayrı bir itiraz geldi. Borsa, tüm bu isteklerin amacından saptırılmış ve uygunsuz olduğunu belirtti.

Binance’in koruma talebi mahkeme tarafından onaylanması durumunda, SEC’nin müşteri varlıklarıyla ilgisi olmayan bilgileri talep etmesi engellenecek, BAM’ın CEO’su ve finans müdürünün ifadelerinin alınması önlenecek ve 6 Binance yetkilisinin değil CEO CZ dahil 4’ünün soruşturmasına izin verilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!