Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası Üst Düzey Yöneticisi: Libra Bizim İşimize Çomak Sokabilir

Facebook’un kripto parası Libra, sektörde gündem haline gelmeye ve sektörü domine etmeye devam ediyor. Lider sosyal medya şirketinin çıkaracağını açıkladığı bu stabil kripto para ile ilgili olarak bir açıklamada Çin Merkez Bankası üst düzey yöneticisi Wang Xin’den geldi. Katıldığı bir etkinlikte Facebook’un çıkaracağı kripto para hakkında bazı değerlendirmelerde bulunan Xin, bu projenin geleneksel para konusunda sorun çıkarabilecek güçte olduğunu savundu.

Pekin’de konuşan başarılı isim, Libra’nın ödemeler konusunda başarılı bir şekilde kullanılması halinde, Çin’in geliştirmeyi planladığı ulusal sanal para işine çomak sokulabileceğini de aktardı.

Xin, sözlerine ise şöyle devam etti:

”Çin olarak kendi ulusal paramızı geliştirmek için bir süredir çalışıyoruz. Bu konuda çalışmaya erken başladık denebilir. Ancak elbette bu alanda liderliğimizi pekiştirmek ve daha da başarılı olmak için, çok fazla çalışmamız gerekiyor.”

Libra projesinde hangi itbari paraların yer alacağını da merak ettiklerini ifade eden Xin, bu alanda çok dikkatli bir şekilde gelişmeleri takip ettiklerini de aktardı.

Başarılı yönetici, Libra’nın dolar ile birlikte kullanılması durumunda, Amerika’nın ve onun para biriminin etki alanını arttırabileceğini ifade ederken, Çin olarak böyle bir şeye izin vermek istemediklerini de sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment