Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası: Libra Küresel Finans Sistemi İçin Riskli Olabilir

Çin Merkez Bankası, Facebook’un geliştireceği Libra adlı dijital para projesinin belli başlı riskler barındırdığını düşünüyor.

 

Libra’nın Riskleri

Xinhua gibi yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Çin Merkez Bankası’nın Libra’yla ilgili bazı çekinceleri var.

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Chen Yulu tarafından yapılan açıklamalara göre Facebook’un geliştireceği bu dijital para, küresel finans sistemini tehlikeye atabilir ve sistemin istikrarını bozabilir.

FXStreet tarafından aktarılan bilgilere göre Çin Merkez Bankası’nın en çok endişelendiği şeylerden biri, devletlerin Libra gibi projeler yüzünden para politikalarında yaşayabilecekleri sorunlar. Çin Merkez Bankası, sosyal medya devinin geliştirdiği dijital paranın bazı ülkelerdeki sermaye kontrolünü zorlaştıracağından endişeleniyor.

Facebook’un dijital para projesi şu ana dek çeşitli kesimler tarafından eleştirildi. Çin Merkez Bankası’nın yanı sıra özellikle Almanya ve Fransa’daki yetkililerin de bu projeden çekindiklerini, sürekli olarak Libra’nın risklerinden bahsettiklerini biliyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment