Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Mahkemeleri Güvenlik İçin Blockchain Kullanmaya Başladı

Çin içerisindeki birkaç mahkemenin çeşitli taşınmazları güvence altına almak için elektronik mühür olarak blockchain teknolojisini kullanmaya başladığı ortaya çıktı.

Mahkemeler Blockchain Kullanıyor

Çin’in Haidan bölgesindeki mahkemenin Chaoyang bölgesindeki bir mülkü kayıt altına almak için blockchain tabanlı elektronik mühür sistemini kullandığı ortaya çıktı. Yerel haber kaynağı Global Times’ın aktardığı bilgilere göre blockchain tabanlı e-mühür sitemi sayesinde bir mülkün güvenli bir şekilde izlenmesi ve gerçek zamanlı video kaydı mümkün olacak.

Eğer mülk zarar görür veya buna karşı bir saldırı olursa blockchain sistemi otomatik olarak gözlem modunu açıyor ve hem kolluk kuvvetlerine hem de mülkün sahibine bildirim gönderiyor. Sistemin saldırganın fotoğrafını çekme ve bunu ilgili platforma gönderme özelliği de olduğu belirtildi.

Çin içerisindeki blockchain kullanımı ise bununla sınırlı değil. Güney Çin içerisindeki Hunan bölgesinde ve Çin’in Doğusunda kalan Jiangxi bölgesinde de bazı mahkemelerin bunu kullandığı bilinmekte. Çin, blockchain konusunda kesin lider olarak görülüyor ve daha önce Çin merkezli firmaların aldığı patent sayıları ile de rekor kırdığı görülmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment