Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası Blockchain Uzmanı Arayışına Çıktı!

Çin’in Merkez Bankası konumundaki PBoC tarafından oluşturulan bir finansal teknoloji araştırma enstitüsü, kendi blockchain geliştirme çalışmalarını genişletmek için yeni bir adım attı.

Shenzhen FinTech Research Institute isimli kurum işe alım sitesi Lagou.com aracılığıyla 29 yeni pozisyon ilanında bulundu ki bunların üçü blockchain ile ilgili uzmanlık alanlarını kapsıyor. Kurum özellikle blockchain gelişim mühendisi, blockchain uzmanı ve bir kıdemli teknik uzman arayışına çıktı. Yapılan açıklamaya göre uzmanlar ”yüksek hacimli işlemleri” içerebilecek dağıtık bir ağın optimizasyonu üzerinde çalışacak.

İşe alım bilgilerindeki detaylara göre, çalışanların sahip olması gereken nitelikler arasında blockchain protokol gelişimi temelleri konusunda uzmanlık, halka açık blockchain ağları ve dağıtık ağlar, akıllı kontratlar ve son olarak da eşler arası protokoller üzerine tecrübe ile bilgi yer almakta. Enstitü bunlara ek olarak kripto ile ilgili yazılım ve donanım ürünleri geliştirmekten sorumlu olacak bir kriptografi uzmanı arayışına da çıktı.

Çin özellikle Bitcoin ve kripto paralar konusunda çok sert bir tutuma sahip olsa da, konu blockchain olunca dünyanın belki de en çok gelişim gösteren ve göstermeye niyetli olan ülkeleri arasında yer alıyor. Ülke geçtiğimiz aylarda yeniden Bitcoin madenciliğinin yasaklanacağı haberi ile gündeme gelse de herhangi bir eylem gerçekleştirilmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment