Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliği İçin Devlete Ait Bilgisayarı Kullanan Adama Hapis Şoku!

Sidney Avustralya’da yaşayan bir adam, devlete ait bilgisayar ile Bitcoin madenciliği yaptığı ve devletin donanımlarını Bitcoin donanımına çevirdiği için şu an büyük bir dava ile karşı karşıya kaldı ve davanın sonunda 10 yıllık hapis cezası alabilir. İddiaya göre şüpheli modifiye ettiği donanım ile 9.000 dolar değerinde kripto para kazımı yapmış.

Polis bundan önceki aylarda şüphelinin evini bastı ve bir dizüstü bilgisayar, bir akıllı telefon, çalışan kimlik kartları ve çeşitli bilgisayar belgelerini ele geçirdi. Avustralya Federal Polisi şüphelinin kendisine güvenenleri aldattığını ve federal kaynakları maniple ettiğini açıkladı.

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin madenciliğini yapan IT çalışanı, direkt olarak hükümetin donanımlarını ve elektriğini kullanarak ciddi bir anlamda kazanç elde etmiş. Söz konusu isim devletin kaynaklarını kendisi için kullanmanın yanı sıra diğer bilgisayarların bağlı olduğu ağı da yavaşlatmış.

Daha önce 2018 yılında Meteoroloji Bürosu’na bağlı iki çalışan da federal bilgisayarları kripto para madenciliği yapmak için kullanmıştı. Lider kripto para birimi Bitcoin’in Nisan ayındaki 4.000 dolar seviyelerinden çıkması, yeniden BTC madenciliğini popüler hale getirdi.

BTC’nin 2018 yılında 20.000 dolarlardan 3.500 dolarlara kadar düşmesi madencileri tehlikeye atsa da, basın saatine göre durum nispeten toparlanmış durumda. Bitcoin basın saatine göre 7.980 dolarlardan kendisine alıcı bulmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment