Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Devlet Görevlisi: Kripto Paralar Devletleri Mahvedebilirler

Rusya‘daki kıdemli bir devlet görevlisi kripto paraların hükümetleri yok edebilecek kadar tehlikeli olduklarını düşünüyor.

Rusya’daki Komünist Parti üyelerinden olan ve günümüzde Rusya Devlet Duması’nda görev alan Nikolai Arefiev kısa süre önce bir basın konferansına katıldı ve kripto paralarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Devlet Duması bünyesindeki ekonomi politikalarıyla, yenilikçi gelişmelerle ve girişimcilikle ilgilenen komisyonun başkan yardımcılığını üstlenen Arefiev; kripto paraların günümüzdeki kullanımlarından ziyade gelecekteki ve hatta geçmişteki olası kullanımlarından bahsetti.

Konuşmasına öncelikle geçmişten bir örnek vererek başlayan Arefiev’e göre Bitcoin eğer 1994 yılında çıkmış olsaydı Rusya “tamamen mahvolmuş” olurdu. Bunun sebebi ise ülkedeki tüm sıcak paranın Bitcoin aracılığıyla yurt dışına açılacak olması.

Rusya’daki parlamentonun kıdemli isimleri arasında gösterilen Arefiev, kripto paraların devlet kullanımı için pek elverişli olmadıklarını düşünüyor. Bir devletin kripto para kullanmaya çalışmasının dahi tamamen gereksiz olduğuna inanan Arefiev’e göre kripto paralarla ilgili atılabilecek en kolay adım bunların kullanımını tamamen yasaklamak.

Arefiev tüm bunların yanı sıra kripto para yatırımcılarına hitap ederek Bitcoin’in hiçbir şey üretmediğini ve tamamen spekülatif bir varlık olduğunu hatırlattı. Arefiev’e göre Bitcoin gibi “parayla para” üretmeye dayalı sistemlere temkinli bir şekilde yaklaşılmalı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment