Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX’in Sigorta Fonunda 200 Milyon Dolarlık BTC Var

Kripto para platformlarından BitMEX’in sigorta fonundaki toplam Bitcoin sayısı 26 bin 450’yi geçti. Böylece bu fonun toplam değeri 200 milyon dolar barajını aşmış oldu.

Halka açık bir şekilde yayınlanan ve ilk olarak The Block tarafından paylaşılan veriler, BitMEX bünyesindeki sigorta fonunun kayda değer oranda büyüme yaşadığını gösteriyor.

BitMEX bu fonun duyurusunu ilk olarak 2018’in başında yapmış ve o zamanlarda para toplamaya başlamıştı. Kripto para sektöründeki kullanıcılar o zaman da bu fona ilgi göstermişlerdi ancak yalnızca 162 adet Bitcoin toplanabilmişti.

BitMEX bu fonu aslında düşük kaldıraçlama ihtimalini ortadan kaldırmak için kullanıyor. Sigorta fonundaki paralar henüz yerine getirilmemiş likidite emirlerini doldurmak için kullanılıyorlar ve böylece düşük kaldıraçlama mekanizması otomatik olarak etkinleştirilmemiş oluyor.

Şirket bu sayede piyasadaki likidite emirlerini kullanarak sigorta fonunu büyütebiliyor ve bunu yaparken iflas fiyatından bile daha az bir ödeme yapıyor. Kısaca anlatmak gerekirse ne kadar fazla yatırımcı para kaybederse sigorta fonu o kadar fazla büyüyor.

BitMEX’in kurduğu bu fon son zamanlarda da epey büyümüş gibi görünüyor. Çünkü kurulduğunda 162 Bitcoin ile başlayan bu fon günümüzde 26 bin adet Bitcoin barındırıyor ki bu da 200 milyon dolardan fazla bir değere denk geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment