Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda Bankası, Ürün Takibi İçin Blockchain Platformu Geliştirdi

Hollanda’nın en önde gelen bankalarından birisi olarak da bilinen ABN AMRO’dan bir Blockchain hamlesi geldi. Firmadan yapılan basın açıklamasında, ABN AMRO’nun önümüzdeki dönemde envanter takibi yapılmasını sağlayacak bir Blockchain platformu geliştirdiği ifade edildi.

Minik iletişim çipleri ve bazı sensörler ile envanterlerin takibini yapacak olan bu sistemin, aynı zamanda nesnelerin interneti entegrasyonu bulunacağı da, yapılan açıklamada yer alan bir başka detay olarak dikkat çekti.

Forcefield adı verilen bu platformun, proof of concept tabanlı bir şekilde geliştirildiği de ifade edilirken, gelişim sürecinde ünlü danışmanlık firması Accenture’un da ciddi desteklerinin olduğu bildirildi.

Emtiaların bundan sonraki döneminde yönetimini daha kolay kılmayı amaçladıklarını ifade eden ABN AMRO yetkilileri, aynı zamanda bu yöntem ile maaliyet tasarrufu yapmanın da mümkün olduğunu sözlerine eklemeyi ihmal etmedi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan ABN Amro Ticaret ve Emtia Finansmanı Birimi sorumlusu ve yönetim kurulu üyesi Karin Kersten, her tarafın işine gelebilecek bir platform olan Forcefield’a övgüler yağdırırken, şunları söyledi:

”Bu platformdan hizmet alan ve bu işin bir parçası olan her taraf, artık daha efektif bir kontrol mekanizmasına sahip olacak. Aynı zamanda bunlara ek olarak, daha maaliyet etkin, şeffaf ve hesap verebilir bir sistem tasarladık.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment