Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası’ndan Blockchain Teşviği!

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Blockchain hakkındaki açıklamaları hala etkisini sürdürürken şimdi de Çin Merkez Bankası’ndan bir açıklama geldi.

Çin Merkez Bankası’nın üst düzey yöneticilerinden olan Lu Wei, ülkedeki bankaları Blockchain kullanmaya davet etti.

Blockchain Teşviği

Çin Merkez Bankası Bilim ve Teknoloji Müdürü Lu Wei, birkaç saat önce ülkedeki Blockchain kullanımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Blockchain teknolojisinin genel özelliklerini değerlendiren Wei, bu teknolojinin özellikle bankacılık sektörü için kullanışlı olabileceğini düşünüyor. Wei bu yüzden ülkedeki ticari bankaları Blockchain kullanmaya davet ediyor.

Kendisinin açıklamalarına göre ülkedeki bankalar bu teknolojiyi kullanarak “dolandırıcılıklar ve sahtekarlıklar ile mücadele” edebilir, çok daha verimli bir şekilde veri takibi yapabilir ve şimdikine kıyasla daha kaliteli hizmetler sunabilirler.

Wei tarafından yapılan açıklamalara göre yerli bankalar Blockchain teknolojisini kredi işlemlerinde de kullanabilir ve özellikle küçük ve orta çaplı şirketlere verilen kredileri çok daha etkili bir şekilde yönetebilirler. Wei’nin açıklamalarına göre bankaların Blockchain teknolojisine geçiş yapması Çin ekonomisini de olumlu yönde etkileyebilir.

Tam Gaz

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping bundan yalnızca birkaç gün önce Blockchain ile ilgili konuşmuş ve Çin’in bu doğrultuda hareket etmesi gerektiğini söylemişti.

Ülkedeki yetkililer bu açıklamanın hemen ardından konuyla ilgilenmeye ve Blockchain teknolojisiyle ilgili çalışmalar yapmaya başladılar. Çin’in bu hamleleri kripto para piyasasını daha ne kadar etkileyecek, göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment