Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası ile Huawei Anlaştı: Dijital Para Ortaklığı mı Geliyor?

Çin Merkez Bankası Dijital Para Araştırma Enstitüsü, bugün resmi olarak Huawei ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

The Block tarafından aktarılan bilgilere göre Çin Merkez Bankası yetkilileri, Huawei ile masaya oturarak ortaklık için imzaları attılar.

Nasıl Bir Ortaklık?

Huawei bugün WeChat hesabından bir gönderi paylaştı ve Çin Merkez Bankası Dijital Para Araştırma Enstitüsü ile birlikte çalışacağını duyurdu. Şirketin yayınladığı açıklamaya göre şirket, Çin Merkez Bankası’nın fintech alanındaki çalışmalarına destek olacak.

Çin Merkez Bankası’nın Huawei’den tam olarak ne konuda yardım alacağı ise henüz bilinmiyor. Bazı yorumcular Huawei’nin Çin Merkez Bankası’na dijital para  konusunda yardımcı olacağını, bazıları ise bu ortaklığın büyük ölçüde Blockchain ile ilgili olacağını düşünüyorlar.

Çin Merkez Bankası’nın son zamanlarda dijital para çalışmalarını hızlandırdığını biliyoruz. Ayrıca Huawei CEO’su Ren Zhengfei de konu hakkında yaptığı açıklamalarında Çin’in bu planını desteklediğini belirtti. Facebook’un Libra projesinden örnek veren Zhengfei, Çin’in bu konuda bir an önce harekete geçmesi gerektiğine inanıyor:

Çin de bu gibi para birimlerini üretmeye hazır durumda. Niye Libra’yı bekleyelim ki? Devlet elbette bir İnternet şirketinden çok daha güçlüdür.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment