Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası, Kripto Para Yasağının Genişletilmesini İstiyor

Çin Merkez Bankası yetkililerinin, ülkedeki kripto para yasağının kapsamının arttırılmasına yönelik girişimlerde bulundukları iddia edildi.

 Pan Gongsheng, pazardaki yüksek risklerin önüne geçilmesi amacıyla, Çin hükümetine; tüm kripto para ticaretinin yapıldığı ve bu pazarla ilgili yürütülen her aktivitenin yasaklanmasını da içine alan borsa ve kurumların kapatılması yönünde tavsiye verdi. Reuters kaynaklı yer alan bu haber, Çin Ulusal Haber Ajansı’nda da yayınlandı.

Bu tavsiyeye Çin Hükümeti’nin uyup uymayacağı ya da ne zaman bunu hayata geçireceği gibi konular henüz bilinmese de, bu haberler; Çin’in kripto para piyasası üzerinde uyguladığı katı politikaların artacağına delalet olarak yorumlandı.

Habere göre, Pan Gongsheng’in yasaklanması istediği şeyler sırasıyla şöyle: Bireysel ya da kurumsal olarak para ticareti yapanlar, kripto para alım satımının yapıldığı merkezi platformlar, garantörler ve online kripto para cüzdanları.

Eylül başında, Çin hükümeti, ülkede tüm ICO’lara katılımın yasaklandığını açıklamış ve yerel borsalara da kripto paradan devlet para birimine geçiş noktasında sıkı yasaklar koymuştu.

Bu hamlenin ardından da Çin merkezli kripto para borsaları, para ticaretindeki yeni yöntemlerini kripto paradan kripto paraya olarak belirlemiş ve merkezlerini okyanusun ötesine taşımıştı.

Çin Merkez Bankası’nın bu hamleyle, gerek ülke düzeyinde gerekse de yerel yönetimler düzeyinde tüm yöneticilere baskı yaparak, kripto para ticaretini ülkede tamamen kaldırmayı amaçladığı gelen haberler arasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment