Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asya’daki Belirsizliklerden Etkilenen Kripto Para Piyasası %40’ın Üzerinde Değer Kaybetti

16 Ocak Salı günü sabahı, kripto para borsaları için iyi geçmedi. Bitcoin ve tüm kripto paraların oluşturduğu toplam değer, 16 Ocak itibariyle şu an için %40 değer kaybına uğradı. Çin ve Güney Kore’deki son gelişmeler, piyasadaki iyimserliği an itibariyle kırmış görünüyor.

Coinmarketcap verilerinden edinilen bilgilere göre, Seoul ve Pekin’den gelen haberler, kripto para piyasası üzerinde olumsuz izler bıraktı.

Pazartesi günü, Güney Kore hükümetinin kimlik bilgilerini bankalara vermeyi reddeden kullanıcılar hakkında başlatacağını açıkladı ciddi ceza uygulamaları, aynı dönemde Çin’den gelen kripto para yasağının genişletileceği haberleri ile birleşince, piyasada panik egemen duygu olmaya başladı.

Bu yazının kaleme alındığı dakikalarda Bitcoin’in günlük değer kaybı CoinMarketcap’e göre %11.79 olarak göze çarpıyor. Düşüş, diğer alt koinlerle de kendini iyice belli ederken, market hacmine göre ilk 50’deki kripto paralardan değerini değerini arttırmayı başaran sadece iki para var: Tether ve Gas ki onlar da maksimum %1 civarında artışa sahipler.

Birçok alt koin son dönemdeki dibini yaşarken, bazı koinlerde %40’tan fazla düşüş meydana geldi. Ocak ilk yarısı itibariyle yükseliş trendinde görülen Bitcoin Cash, şu an itibariyle 2000 doların altını görürken, Ripple ise 4 Ocak’ta yakaladığı 3 doların ardından şu an yalnızca 1.36 dolardan işlem görüyor.

kripto para dusus

Bazı otoriteler fiyat düzeltmesinin gerekli ve sağlıklı olduğunu ifade etse de, şu anda borsada parası olan insanlar arasında derin bir kaygı hakim. Ayrıca birçok medya organı da bu büyük düşüşü kaynak göstererek, balonun patladığını iddia ediyor.

Bu kadar olumsuz tabloya rağmen, Wall Street’in bu hafta yapacağını açıkladığı bonus tahsisi hamlesisinin, kripto para piyasalarına ciddi miktarda devlet parasının girmeye hazırlandığı yönünde yorumlara sebep olmuş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment