Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası’nın Yeni Başkanı Belli Oldu: Bitcoin Hakkında Neler Düşünüyor?

Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) yeni başkanı Bitcoin (BTC) karşıtı söylemleriyle tanınan Pan Gongsheng oldu.

Çin Halk Bankası’nın yeni başkanı Pan Gongsheng oldu. Gongsheng özellikle 2017 yılında global medyaya verdiği demeçlerde Bitcoin karşıtı tutumuyla dikkat çekmişti.

2012’de Çin Halk Bankası’na başkan yardımcısı olarak katılan Pan, daha sonra Çin Döviz İdaresi’nin (SAFE) yöneticisi olarak görev üstlendi. Pan, İnternet Finansal Risklerin İyileştirilmesi adlı gruba uzun süre liderlik ederken, söz konusu grubun Çin’deki Bitcoin ve kripto para karşıtı faaliyetleri birçok kez gündem yarattı.

Geçmiş dönemdeki açıklamalarında Bitcoin’in ya spekülatif bir balon gibi patlayacağını veya blokzinciri teknolojisinin saldırılara maruz kalıp ciddi hasarlar göreceğini öne sürmüştü. Ayrıca Pan, daha fazla hükümetin Bitcoin’i tamamen yasaklama yoluna gidebileceğini belirtti.

Pan’ın 2017 yılında yaptığı bir açıklamasında Bitcoin hakkındaki ceset benzetmesi dikkat çekerken, açıklamanın satır aralarındaki şu ifadeler öne çıktı:

Nehir kenarında otur ve izle, bir gün Bitcoin’in cesedi önünüzde yüzecek. Bitcoin hakkında ciddi endişeleriniz olmalı. Bu önemli ölçüde teknoloji bağımlı bir araç. Arz ve talep, Bitcoin piyasasını (balon demeye dilim varmıyor) neyin yönlendirdiğini tam olarak açıklamıyor mu? Çoğu insanın anladığı şekliyle para birimleri örneğin dolar, euro ya da İngiliz sterlini, değer depolar. Ancak Bitcoin bu parametrelerin ötesinde, kimsenin gerçekten anlamadığı bir alanda faaliyet gösteriyor gibi görünmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!