Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Geri Çevirdi, Dünya Devleri Coinbase’i Dahil Edip Bitcoin Başvurusunu Güncelledi!

Cboe Digital Markets, yatırım şirketleri adına yaptığı ve SEC tarafından geri çevrilen spot Bitcoin (BTC) ETF başvurularını Coinbase ile anlaşarak yeniden gönderdi.

Geçtiğimiz gün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), BlackRock, WisdomTree, VanEck, Invesco ve Valkyrie gibi yatırım şirketleri tarafından yapılan spot Bitcoin ETF başvurularını, ABD dışında gerçekleşen tüm işlemleri kapsayan süreçlerin gözetim ve paylaşımına yönelik “Surveillance-Sharing Agreement” anlaşmasına dair yeterince açık ve detaylı bilgi vermedikleri gerekçesiyle geri çevirdiği aktarılmıştı.

Bu kapsamda Cboe Digital Markets 30 Haziran tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı bildiride, WisdomTree, VanEck, Invesco ve Fidelity’nin spot Bitcoin ETF başvurularını “Surveillance-Sharing Agreement” anlaşmasını güncelleyerek yeniden gönderdiğini belirtti. Ayrıca 21Shares ve Ark Invest de başvurusunu güncelleyerek yatırım şirketleri arasında yer aldı.

Yenilenen başvurularda anlaşma kapsamında karşı taraf olarak Coinbase ile anlaşıldığı görüldü. Verilen bilgilere göre Coinbase, ilgili ETF’ler kapsamında alınan Bitcoin’lerin saklayıcılığını üstlenecek.

Bunun yanı sıra bazı kaynaklar, Valkyrie ve Bitwise’ın da spot Bitcoin ETF’lerine dair saklama hizmetleri konusunda Coinbase ile anlaşma doğrultusunda olduğunu bildirdi.

Öte yandan başvurusu diğer yatırım şirketlerinin aksine Nasdaq tarafından yapılan ve halihazırda saklama hizmetleri konusunda Coinbase ile anlaşmış olan BlackRock tarafından konuya dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!