Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yang: Çin’de Nakit Para Kullanımı Azalmaya Devam Ediyor

Joyce Yang geçtiğimiz gün katıldığı bir programda Çin’deki dijital para kullanımıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu ve ülkedeki vatandaşların bu türdeki varlıkları kullanmaya gayet alışkın olduklarını belirtti.

Global Coin Research’ün kurucusu Joyce Yang geçtiğimiz günlerde Anthony Pompliano ile bir araya geldi ve Asya’daki dijital para kullanımı ile ilgili bazı yorumlar yaptı.

Joyce, Çin’den gelen güncel verilere göre ülkedeki bireysel işlemlerin yalnızca yüzde 15’lik kısmının nakit para ile yapıldığını söyledi. Alibaba ve Tencent gibi şirketlerden örnek veren Yang ülke genelindeki şirketlerin de nakit para kullanımını azalttıklarını söylüyor.

Çin’deki vatandaşların kripto paralar ortaya çıkmadan önce de dijital işlemler yaptıklarını söyleyen Yang, vatandaşların nakit para kullanmadan yaşamaya zaten alışkın olduklarını vurguladı. Ülkedeki pek çok vatandaşın Alibaba gibi şirketler tarafından geliştirilen ödeme metotlarını kullandıklarını hatırlatan Yang, insanların Bitcoin‘e de kısa süre içerisinde alışabileceklerini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment