Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Polisi Blockchain Konferansını Sonlandırdı

Şangay’da Blockchain temalı bir konferans, perşembe günü polis tarafından aniden askıya alındı.

Global Fintech & Blockchain Çin Zirvesi 2018 (Global Fintech & Blockchain China Summit 2018) olarak adlandırılan ve PTP International adlı kurumsal konferans organizatörü tarafından düzenlenen bir günlük etkinlik 12 Nisan’da için planlandı.

Buna rağmen perşembe günü öğlen saatlerinde sabah seansı polis tarafından aniden durduruldu ve etkinliğin tüm katılımcıları ve organizatörleri mekandan tahliye edildi. Etkinliğin öğleden sonraki oturumu da iptal edildi.

Zirvenin web sitesine göre etkinliğin içeriği, açılış konuşmaları, panel tartışmaları, finans kurumlarından sergileri, devlet ve kripto para projeleriydi.

Programın aniden durdurulmasının sebebi resmi kaynaklarca açıklanmamış olsa da internet ve sosyal medya sitesi Webio‘da, söz konusu zirvenin ICO projesi üzerinden ciddi miktarda para kaybeden yatırımcıların şikayetleri üzerine programın durdurulduğu söylentileri ortaya çıktı.

Ancak konuyu ele alan bir medya bildirisinde, etkinliğin organizatörü söylentiyi yalanladı ve konferansın Çin yasalarına uyduğunu belirtti:

PTP International’ın açıklaması:

Halen programın durdurulma nedenlerini araştırıyoruz. Polis tarafından bize sunulan açıklama sebebin “güvenlik riski” olduğu yönünde. Şu an katılımcılarımızın mağduriyetlerini gidermek adına çözümler üzerinde çalışıyoruz. Konferans, Çin yönetmeliğine uygun ve kesinlikle bir ICO gösterisi değil. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment