Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Şubat Ayının Kripto Para Derecelendirmelerini Yayınladı: Bitcoin Yükselirken, Tron Sürpriz bir Giriş Yaptı

Dünyanın en büyük ekonomilerinden birisine sahip olan Çin, 2018 yılı içerisinde kripto paraların ve blockchain ağlarının derecelendirilmesini yapabilecek uluslararası düzeyde güvenilir bir kurum veya kuruluş olmadığı gerekçesiyle kendi kripto para derecelendirmelerini yayınlamaya başlamıştı.

İlk olarak 2018 yılının Mayıs ayında başlatılan aylık derecelendirmeler, her ay düzenli olarak sürdürüldü ve 2019 yılının ikinci ay raporu da yayınlandı.

Derecelendirmeler Çin Elektronik Bilgi Endüstrisi Geliştirme Bölümü (CCID) tarafından yapılıyor ve kripto paralar ile blockchain ağları toplamda teknoloji, uygulanabilirlik ve yenilik unsurlarına göre incelenip değerlendirmeden geçiriliyor.  Geçtiğimiz Ocak ayı derecelendirmesinde 3 sıra yükselmeyi başaran Bitcoin, Şubat ayında yayınlanan listede de yavaş yavaş yükseldiğini kanıtladı.  Bunun yanı sıra Tron kripto para birimi listeye giriş yaptı ve toplamda 35 kripto para projesi değerlendirildi.

EOS aylar geçmesine rağmen hala birinciliğini korumakta ve Tron direkt olarak ikinci konuma geçerek Ethereum‘u yerinden etti. Bitcoin bu ay geçtiğimiz aya kıyasla iki kademe yükseldi ve 13. sıraya geçiş yaptı. Bitcoin Cash ise geçtiğimiz ay 28. sıradayken, bu ay çok küçük bir ivme ile 27. sıraya çıktı.

China’s New Crypto Ranking: Bitcoin Upgraded, Tron Debuts Near Top

Tron kripto para birimi Çin’in derecelendirmesine girmenin yanı sıra, geçtiğimiz tarihlerde top 10 kripto para arasına da girmeyi başarmıştı. Güçlü bir topluluğa sahip olan Tron, arkasındaki kurucu Justin Sun’un zaman zaman Twitter üzerinden Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’e ”sataşması” ile de gündeme gelmekte.

Justin Sun geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklama ile yine gündeme gelmiş ve eleştiri almıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment