Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Polisi ”Kim Milyoner Olmak İster” Benzeri Kripto Para Sahtekarlığına Son Noktayı Koydu!

Yerel polis kuvvetleri ve Hindu isimli haber kaynağının aktardığı bilgilere göre, Bombay içerisinde yaşayan Pritam Patil isimli bir kişi, 12 kişiyi toplamda 250.000 dolar değerinde dolandırmakla suçlanıyor. Patil’in yaptığı dolandırıcılık yönteminde kripto para birimlerini kullanması ise oldukça ilgi çekici. Patil ve ortağı ilk başta yerel bir iş adamı olan Nanasaheb Patil’e ulaşıyor ve hem iş adamına hem de ortaklarına KBC Coin isimli bir kripto paraya yatırım yapmaları konusunda ısrar ediyor.

Haber kaynağının aktardığı bilgilere göre KBC Coin’in adı, ”Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasının Hindistan versiyonu olan ”Kaun Banega Crorepati” sözcüklerinden esinlenilip oluşturulmuş. Nanasaheb Patil ve 11 arkadaşı dolandırıcı olan Pritam Patil’den KBC Coin satın alıyor.  Dolandırıcı Patil ve arkadaşı Bajaj kurbanlarına KBC Coin isimli kripto para biriminin 1 dolara çıkacağını vaat etmiş ve kurbanlar da kripto paralar konusunda bilgili olmadıklarından dolayı istenilen parayı anında yatırmış. Kurbanlar ilk olarak belirli bir süre boyunca yatırdıkları yatırımdan pay almışlar.

İlgili kripto para biriminin resmi internet sitesinde söz konusu kripto para biriminin ”yerel bir yatırım platformu” olduğu vurgulanmakta ki Hindistan içerisindeki regülasyonları  düşündüğümüzde bu durum teknik olarak doğru. Hindistan hükümeti hala kripto paralar hakkında bir yasa hazırlamadı ve kripto paralar şuan için gri bölgede kalmaya devam ediyor. Bu belirsizlik o kadar büyüdü ki Hindistan Yüksek Mahkemesi hükümet yetkililerine ilgili yasayı hazırlamaları için 4 hafta süre sundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment