Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Yeni Kripto Para Derecelendirmelerini Yayınladı!

Dünyanın süper güçlerinden birisi olarak bilinen Çin, 2018 yılının Mayıs ayında kripto para birimlerini ve bunların blockchain ağlarını bağımsız bir şekilde değerlendiren herhangi bir kurum veya devlet olmamasından dolayı bunu kendisi yapmaya karar vermişti.

Söz konusu derecelendirmeler ilk olarak 2018 yılının Mayıs ayında yayınlanmaya başladı ve o tarihten bu yana her ay bu gelenek devam ettirildi. Yapılan derecelendirmeler ve verilen sıralamalar Çin hükümetine bağlı Çin Elektronik Bilgi Endüstrisi Geliştirme Bölümü tarafından sağlanmakta olup, kripto paralar ile blockchain ağları toplamda uygulanabilirlik, teknoloji ve yaratıcılık olmak üzere üç unsura göre oylanıyor.

Mart ayında yayınlanan en son derecelendirmeye kıyasla yeni yayınlanan Mayıs ayı derecelendirmesinde Bitcoin üç sıra atlayarak 12. kademeye yükselmeyi başardı. Bitcoin Cash de gelişme kaydetti ve 31. sıradan 29. sıraya çıktı. EOS liderliği korurken ikinci sırada TRON, üçüncü sırada ise Ethereum yer almakta.  Ancak buna rağmen EOS‘un puanı 155’ten 148’e, Tron‘un puanı 146’dan 144’e, Ethereum‘un puanı ise 142’den 136’ya kadar geriledi. Steem ise sağlam bir yükseliş elde ederek 10. sıradan 4. sıraya kadar yükseldi.
China Releases New Crypto Rankings
Çin, kripto para sektörüne karşı uyguladığı sert politikaya rağmen sektördeki en büyük pazar paylarından birisine sahip.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment