Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mahkeme Cryptopia’nın 274.000 Dolar Ödemesine Karar Verdi!

Şu an iflas etmiş olan Yeni Zelanda merkezli kripto para borsası Cryptopia, hala tasfiye ve mahkeme sürecini devam ettirmekte. Borsa yetkilileri bugün resmi Twitter hesaplarından gidişat hakkında yeni bir açıklamada bulundu ve ABD İflas Mahkemesinin konu hakkındaki görüşünü duyurdu.

Borsanın iflas ve tasfiye başvurusu sonrası Grant Thornton firmasından David Ian Ruscoe tasfiye görevlisi olarak atanmıştı. Mahkemenin yayınladığı belgelerde  borsanın küresel bir IT hizmeti sağlayıcısı olan Phoenix NAP ile olan ilişkisi ve buna olan borcu da gözlerden kaçmadı. Hizmet sağlayıcısı şu an için borsanın müşterilerine ait olan 110 ile 130 milyon dolar arasında varlığın kontrolüne sahip. Phoenix söz konusu varlıkların kontrolünü geri Cryptopia’ya vermek için 1.9 milyon dolarlık bir bedel talep etmekte ve bunun hizmet sözleşmesinin feshinden kaynaklandığını iddia etmekte.

Cryptopia ise aylık ücret olan 137.000 dolarda ısrarcı gözüküyor. Sözleşme ve hizmet direkt olarak Phoenix tarafından feshedildiği için mahkeme bu konuda Cryptopia’yı haklı buldu ve borsanın hemen hemen iki aylık ücrete tekabül eden 274.408 dolar ödemesi kararını çıkarttı. Söz konusu ödeme sonrası Cryptopia müşteri fonlarına ulaşabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment