Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwise SEC’i Bitcoin ETF’si İçin İkna Etmeye Çalışıyor

Bitwise Asset Management, kripto para sektörünün oldukça düzenli bir şekilde işlediğini ve SEC‘in kendisine gelen Bitcoin ETF’si başvurularını rahatlıkla kabul edebileceğini düşünüyor.

Bitwise Asset Management bundan birkaç ay önce ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) ile iletişime geçmiş, kendilerine Bitcoin tabanlı bir borsa yatırım fonu (ETF) oluşturabilmek için başvuruda bulunmuştu.

SEC şu ana dek kendisine Bitcoin ETF’si oluşturmak için başvuruda bulunan hiçbir şirketin başvurusunu kabul etmedi. SEC kısa süre önce Bitwise tarafından yapılan başvuruyu da ertelediğini, bu konuyla ilgili kararını gelecek zamanda vereceğini belirtti.

Bitwise bunun üzerine 104 sayfalık bir belge yayınladı ve kripto para sektörünün genel durumu hakkında detaylı bilgiler verdi. Bitwise’ın amacı bu belgeyle birlikte kripto para piyasasının durumunu gözler önüne sermek, SEC’i de ETF başvurusu onaylamaya ikna etmek.

Kripto para sektöründeki sahte ticaret hacim ve sahte veri gibi konulara değinen Bitwise, sektörün buna rağmen oldukça sağlam temellere sahip olduğunu düşünüyor. Şirketin detaylı analizlerin ardından vardığı sonuçlardan biri şu:

“Sahte borsa hacimlerini ve sahte verimleri görmezden geldiğimizde piyasanın aslında son derece etkili ve düzenli bir şekilde işlediğini görüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment