Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver’den Tone Vays’a Hile Suçlaması

Bir zamanlar Bitcoin‘in en ünlü isimlerinden birisi olarak bilinen Roger Ver, daha sonra yaşanan hard fork ile Bitcoin Cash’in destekçisi haline geldi ve o günden bu yana sıkı bir BCH destekçisi ve BTC düşmanı olarak biliniyor.

Ver, geçtiğimiz günlerde kripto para sektörünün bir başka önde gelen ismi Tone Vays ile Malta içerisindeki bir etkinlikte bir araya geldi ve etkinlikte ilginç bir iddiaya girdi. Roger Ver’in Bitcoin ağındaki işlem hızına ve komisyon ücretlerinin fazlalığına gönderme yaptığı etkinlikte Vays buna karşı çıkıp Bitcoin ağında çok yüksek işlem ücretleri ödenmeden 1 gün içerisinde  çok düşük meblağdaki işlemin bile gerçekleşebileceğini iddia etti. Daha sonra 5 dolarlık bir BTC işlemi yapacağını ve bunun 24 saat içerisinde sadece 5 cent değerinde işlem ücreti ile onaylanacağını öne süren Vays, 10.000 dolarlık iddiaya resmen girmiş oldu.

Vays iddiadan 10 saat sonra zafer tweet’i atsa da, Roger Ver yeni yayınladığı bir videoda Vays’ı hile yapmakla ve hile yapmasına rağmen kaybetmekle suçladı. Ver’e göre Vays’ın işlemi Slush Pool tarafından ”en yüksek önceliğe sahip işlem” olarak onaylandı ki bu durumda normalde işlem ücretinin çok fazla olması gerekiyordu. Tone Vays ise henüz bu iddiaya yanıt vermedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment