Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Yuanı Yılın En Düşük Seviyelerine Geriledi – Bitcoin Bundan Faydalanabilecek Mi?

Çin‘in ulusal para birimi Yuan, ABD ile olan politik gerilimin daha da büyümesi nedeniyle çok daha düşük seviyelere ilerledi.

Yuan bu hafta dolar karşısında 6.9’un gerisinde düştü ki bu rakam 2017 yılının Ocak ayından beri görülmemiş kadar düşük bir seviye. Çin Merkez Bankasının bankalar için olan rezerv oranını rahatlatma çabalarına rağmen, piyasanın en büyük tahvili %5’in üzerinde düşüş yaşadı.

Bitcoin – Yuan İlişkisi

Araştırmacılar daha önce yuan fiyatı ve bitcoin arasında ters bir ilişki tespit etmişti. Çin Merkez Bankasının yasağı yürürlüğe girmeden önce, Çin küresel Bitcoin ticari hacminin %90’ını oranında bir rakama sahipti ve bu iki birbirinden uzak varlığın temellerini bir şekilde birbirine bağladı. Yine de, bütün yerel kripto para borsalarının an itibariyle ya kapalı ya da offshore tabanlı olması nedeniyle, Bitcoin ve yuan arasındaki ilişki eskisi kadar güçlü görünmüyor.

En son Yuan düşüşü Çin Merkez Bankasının Temmuz ayında yaptığı gibi daha sıkı sermaye kontrolleri almasına sebep oldu. Bitcoin ise merkezi finansal kontrollerin üstesinden gelebilmek adına inanılmaz bir fırsat yaratmakta. Örnek vermek gerekirse Türkiye ve İran içerisinde ABD yaptırımları ile başlayan doların yükselme günlerinde de yerel Bitcoin hacimleri inanılmaz seviyelere çıkmıştı.

Localbitcoins üzerinde bulunan verilere göre, Yuan – Bitcoin oranı yaklaşık 6.643 dolar veya 46.000 Çin Yuanı seviyesinde ki bu seviye basın saatine göre küresel piyasalardan sadece 30 dolar daha yüksek. Bu da Çin Yuanı ile Bitcoin arasındaki ters ilişkinin eskisi kadar güçlü olmadığını gözler önüne seriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment