Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland Ticaret Bakanlığı Tarım Alanında Blockchain’den Faydalanmak İstiyor

Tayland‘daki Ticaret Bakanlığı tarım, ticaret ve telif hakları gibi alanlarda Blockchain teknolojisinden faydalanılıp faydalanılamayacağını öğrenmek istiyor.

Tayland’daki Ticari Politika ve Strateji Ofisi (TPSO) yetkililerinden olan Pimchanok Vonkorpon, Bangkok Post adlı yerel bir haber kaynağına verdiği röportajda Tayland Ticaret Bakanlığı’nın Bangkok’daki İngiliz elçiliği ile Blockchain konusunda işbirliği yaptığını belirtti. Bangkok Post tarafından yapılan habere göre bakanlık Blockchain teknolojisini özellikle küçük çaplı şirketleri dolayısıyla da yerel ekonomiyi kalkındırmak için kullanmak istiyor.

Vonkorpon tarafından yapılan açıklamalara göre bakanlık bu teknolojinin dijital kimlik ve güvenlik alanlarındaki faydalarını da araştırmaya başladı.

Tayland’daki çiftçiler, bakanlık ile iletişime geçerek ellerindeki mahsulleri gerekli yerlere ulaştırmanın 15-20 gün sürdüğünü, bu sürece en az yedi farklı hükümet kurumunun dahil olduğunu ve bu sürecin epey pahalıya patladığını söylediler. Bakanlık da Blockchain teknolojisinden faydalanarak ihracat süresini üç güne düşürmeyi, ihracat masraflarını da kayda değer ölçüde kısmayı hedefliyor.

Blockchain teknolojisinin özellikle gıda alanında git gide popülerlik kazandığını söylemek mümkün. Bundan çok kısa bir süre önce perakende devlerinden olan Carrefour SA, gıda takibi yapmak için IBM tarafından geliştirilmiş olan Blockchain platformunu kullanacağını açıklamıştı. Ayrıca ABD’nin devlerinden olan Walmart da Blockchain teknolojisinden çeşitli alanlarda faydalanıyor.

Tayland’ın en büyük dördüncü bankası olan Kasikornbank, eylül ayı içerisinde Visa B2B Connect ile işbirliği yapmaya başlayarak müşterilerine sınır dışı ödemeler için Blockchain hizmeti sunmaya başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment