Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Yuanı’ndan Kaçanlar Bitcoin’e Sığınıyorlar

Bitcoin fiyatı son zamanlarda Çin’in para biriminden çok daha farklı bir yönde hareket etmeye başladı. Bazı uzmanlara göre bu durum, Çin’deki vatandaşların Bitcoin’e geçiş yapmaya başladıklarının bir göstergesi olabilir.

Çin’in kendi para birimi değer kaybetmeye devam ederken Bitcoin piyasası kısmen iyi bir performans sergilemeye devam ediyor. Bitcoin ve yuan arasındaki bu kopukluğun sebebi insanların ellerindeki yuanları satıp Bitcoin almaları olabilir.

Yuan ve Bitcoin İlişkisi

ABD ve Çin arasında süregelen ticaret savaşı Çin’in para birimini epey ağır bir şekilde etkilemiş durumda.

Son zamanlarda epey ciddi miktarlarda değer kaybeden yuan, Asyalı yatırımcıları endişelendirmeye devam ediyor. Bloomberg tarafından yapılan analize göre yuan piyasasından kaçmak isteyen yatırımcılar çareyi Bitcoin’de buluyor olabilirler.

Londra Ekonomi Okulu görevlilerinden Dr. Garrick Hileman bu konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Gitgide güçlenen kanıtlar bize gösteriyor ki Asya’daki vatandaşların yuan değer kaybettiği zaman Bitcoin almak için diğer tüm ülkelerdeki vatandaşlardan daha fazla para ödüyorlar.”

Çin’deki yatırımcıların ellerindeki yuanı çıkarıp Bitcoin’e geçiş yapmaları Bitcoin fiyatının kısa vadede yükselmesini sağlayabilir. Ancak çoktan Bitcoin’e geçiş yapmış olan Asyalı yatırımcıların bunları birden elden çıkarması, Bitcoin için ağır bir satış baskısı oluşturabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment