Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finlandiya Güzeli: Kadınlar, Riskli Olduğu İçin Bitcoin’e Pek Yatırım Yapmıyor

Finlandiya’da ulusal çapta 2015 yılında düzenlenen güzellik yarışmasında birinci olan Rosa Maria Ryyti, Bitcoin ile ilgili olarak bazı açıklamalar yaptı.

Twitter’da bir tartışmaya katılan Ryyti, Bitcoin’in yapısı gereğiyle çok riskli bir yatırım aracı olduğunu ifade ederken, bu sebeple de Bitcoin’in erkekler için daha çekici bir araç olduğunu ifade etti.

Ryyti, bu sebeple de erkeklere kıyasla, kadınların bu sektörde daha az yer almasının normal bir sonuç olduğunu ifade ederken, kadınların genel manada risk iştahının daha düşük olduğunu söyledi.

Başarılı model, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Kadınlar, genel anlamda daha yavaş ve görece az kazanacakları yatırımları seçiyor. Erkekler ise, tam tersi. Onların risk iştahı biraz daha fazla. Bu sebeple de erkekler Bitcoin gibi riskli ürünlere daha fazla yatırım yaparken, bu alanda kadınları daha az görüyoruz.”

Kadın ve erkek yatırımcıların sayısı kripto para sektörünün son dönemde en fazla gündemine gelen şeylerden birisi. Bu alanda erkek dominasyonunun olduğu çok açık bir gerçek. Ancak yine de, son dönemde kripto para sektöründe az da olsa artan bir kadın hakimiyeti de var. Bunun da devam etmesi, sektör için iyi olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment