Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Mesajlaşma Devi LINE, Kripto Para Borsa Lisansı Aldı!

Japonya’nın en büyük mesajlaşma uygulamalarından birisinin arkasındaki firma olan LINE, kendi ülkesinde kripto para borsası işletmek için gerekli lisansa kavuştu.

Japonya’nın finansal regülatörü Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), beklenen lisansı LINE’ın blockchain ve dijital varlıklardan sorumlu birimi LVC Corporation’a Cuma günü verdi. Alınan bu lisans firmanın 80 milyondan fazla kullanıcısına kripto para alım satım hizmetleri vermesini sağlayacak.

Geçtiğimiz Haziran ayında LINE’ın Japonya içerisindeki kripto para borsası olduğu iddia edilen BitMax için lisans almaya çok yaklaştığı vurgulanmaktaydı. Aslında bu ünlü firmanın ikinci kripto para borsası olsa da, bunlardan sadece bir tanesi Japonya içerisinde yer alacak.

LINE’ın 2018 yılında hayata geçirdiği Bitbox isimli kripto para borsası Japonya’daki regülasyonlardan dolayı Singapur içerisinde açılmıştı ve hala da hizmete devam ediyor.

BitMAX kripto para borsasının ise şu an için Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin ve XRP olmak üzere toplam 5 kripto para birimi için hizmet sunacağı belirtildi. LINE’ın aldığı yeni kripto para borsa lisansı ile Japonya içerisinde hizmet veren lisanslı borsaların sayısı 20’ye ulaştı LINE’dan hemen önce lisans alan bir başka dev firma ise Rakuten olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment