Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin QR Kod Sağlayıcılarının Büyük Kısmı Scam

Google’a Bitcoin QR Kodu sağlayıcıları yazdığınızda, karşınıza çıkan her 5 şirketten 4’ü maalesef ki scam. Bu konuyla ilgili bir araştırma yapan kripto para cüzdanı ZenGo, bu sondu resmi sosyal medya hesapları aracılığı ile paylaştı.

Geçtiğimiz dönemde kendi cüzdanları için bir QR kod sağlayıcısı ile anlaşan firma, bu noktada genel bir araştırma kararı aldıklarını ifade etti. Sektörün bu alandaki durumunu anlamak için yaptıkları araştırmada, oldukça hazin ve vahim sonuçlar ile karşılaştıklarını ifade eden yetkililer, Bitcoin QR kodu sağlayan sitelerin büyük bir kısmının scam olduğunu ve insanları dolandırmaya çalıştığını iddia etti.

Yapılan araştırmada, bu şemanın nasıl işlediği ise şu sözlerle ele alındı:

”Bu siteler, scammerlar ve hackerlar tarafından kontrol edilen diğer mecralara insanları yönlendirmek için kurulmuş. Bu QR kodlar ile ödemeler direkt olarak hacker ve dolandırıcıların hesabına yönlendiriliyor. Bu da maalesef büyük bir güvenlik açığı anlamına geliyor. Bu alanda bir şeyler yapılması gerekiyor.”

QR Kodları, bildiğimiz gibi, genel manada bir veri paylaşımı aracı. Kripto para sektöründe de bu kodlar çok sık bir şekide kullanılıyor. İşte bu sebeple bu alanda önümüzdeki dönemde daha dikkatli olmak zorundayız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment