Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’de Dijital Para Çalışmalarına Tam Gaz Devam

Çin’den çıkan Koronavirüs şu anda 1 milyondan fazla kişiye bulaşmış durumda. İnsan sağlığını, günlük yaşamı, dünya ekonomisini…hemen hemen her şeyi etkileyen bu virüs neredeyse her ülkeye yayıldı.

Çin’deki yetkililer ise aldıkları radikal kararlarla bu virüsü kontrol altına almayı başardılar. Yetkililer şimdi Koronavirüs yüzünden ertelenen, aksayan, yavaşlayan projeleri yeniden değerlendiriyor ve ne gibi adımlar atılacağını kararlaştırıyorlar.

Dijital Para Çalışmaları

Çin Merkez Bankası geçtiğimiz cuma günü para, altın ve gümüş ile ilgili özel bir telekonferans düzenledi. Bu konferansta para, altın ve gümüş gibi şeylerin Koronavirüsten nasıl etkilendiği, bunların geleceğinin ne olduğu görüşüldü.

Telekonferans sırasında konuşulan konulardan biri de dijital paraydı. Bizi de bu ilgilendiriyor. Bilindiği üzere Çin Merkez Bankası bir süredir kendi dijital parasını geliştirmeye çalışıyor. Merkez Bankası’nın yaptığı çalışmalar Koronavirüs yüzünden bir süre yavaşlamıştı. Fakat ülkedeki yaşamın neredeyse normale dönmesiyle birlikte Çin Merkez Bankası’nın çalışmaları da normal seyrine dönmeye başladı

Devlet Kararlı

Global Times’ın haberine göre Çin Merkez Bankası dijital para çalışmalarına tam gaz devam etme konusunda gayet kararlı.

Merkez Bankası cuma günü düzenlenen telekonferansta dijital paralarla ilgili yapılan araştırma&geliştirme (ARGE) çalışmalarının hızlandırılacağını açıkladı.

Çin’in dijital parasının tam olarak ne zaman hazır olacağını şu an için kimse bilmiyor gibi görünüyor. Fakat yetkililerin hedefi bu projeyi yıl bitmeden hazır hale getirmek. Ayrıca bu dijital paranın kısa süre içerisinde Çin Endüstri ve Ticaret Bankası gibi ticari bankalarla birlikte test edileceğini biliyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment