Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Çiftlik Bank Vakasında, Sanıklara Hapis Cezaları Verildi

Çin Halk Cumhuriyeti’nde saadet zinciri yapılanması olduğu iddiası ile OneCoin projesi hakkında başlatılan soruşturmada savcılar; 4 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Çin basınında bugün genişçe yer alan haberlere göre, yaklaşık 2 milyar dolarlık vurgun yapmaya çalışan sahtekarlar, Çin Halk Cumhuriyeti ulusal yasaları gereği tutuklama cezası aldı.

Savcı, yazdığı iddianamede yaklaşık 2 milyon kişinin mağdur edildiğini belirtirken; yatırımcılardan bu amaç için alınan toplam para miktarının ise 15 milyon Yuan yani 2 milyar dolar olduğunu belirti. Raporda, bu rakamın 1.7 milyar dolarının geri alındığı da kamu oyu ile paylaşıldı.

Ayrıca daha önce çıkan haberlerde Ruja Ignatova adında biri tarafından organize edildiği belirtilen bu yapılanmanın, sadece Çin’de değil diğer birçok ülkede de yasal sınırları ihlal etmesi sebebiyle soruşturma altında olduğu belirtilmişti.

Örneğin İtalya’da OneCoin’in pazarlamasını yapan insanlar milyonlarca euro ceza almış; Hindistan’da ise şirket ile ilişkisi bulunan insanlar göz altına alınmıştı ve suçlu bulunup bu suçlardan hüküm giymişti.

Son olarak Bulgaristan hükümeti de olayla ilgili bir soruşturma başlatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment