Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Şenzen Kenti Blockchain Tabanlı Vergi Faturası Oluşturuyor

Çin‘in Guangdong bölgesindeki Şenzen kenti, elektronik vergi faturası Blockchain teknolojisiyle desteklemek istiyor.

Çin Hükümeti bundan bir süre önce Şenzen’i ülkenin ilk ekonomik bölgesi haline getirdiler. Şenzen, hükümetin bu kararı sonrasında özellikle teknoloji bağlamında ciddi gelişmelere ev sahipliği yapmaya başladı.

Şenzen Belediyesi Vergi Ofisi ve Çin’in teknoloji şirketlerinden Tencent, elektronik vergi faturalarını Blockchain teknolojisiyle desteklemek için bir araya geldi.

Yerel haber kaynaklarından China Economic Net tarafından yapılan habere göre söz konusu ikili, bu süreç doğrultusunda WeChat’in Blockchain platformundan faydalandılar. Tencent tarafından yönetilen ve 1 milyar kullanıcıya sahip olan bu sosyal medya platformu, artık vergi faturaları için de kullanılabiliyor.

Şenzen Vergi Ofisi Bilgi Merkezi’nin yöneticisine göre Blockchain ile desteklenen vergi faturalarına, geleneksel vergi faturalarına kıyasla çok daha farklılar. Yöneticinin açıklamalarına göre Blockchain tabanlı faturalar çok daha “kolay şekilde takip edilebiliyor” ve bu da yerel yetkililere büyük avantaj sağlıyor.

China Economic Net’in haberine göre yerel yetkililer, WeChat platformunda denenen bu uygulamayı daha kapsamlı hale getirmek istiyorlar:

“Şenzen Vergi Ofisi, WeChat platformundaki Blockchain tabanlı elektronik faturaları vergi mükelleflerinin ihtiyaçlarını gidermek ve iş sektörünü iyileştirmek için deniyor.”

Çin Hükümeti geçtiğimiz yıl kripto para sektörüne karşı çeşitli yaptırımlar uygulamaya başladı. Bunlar arasında kripto para borsalarını kapatmak, ICO’ları yasaklamak gibi kararlar bulunuyor. Ancak hükümetin Blockchain’e bakışı çok daha farklı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment