Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nijerya’daki Banka Düzenleyicisi Kripto Paralar Hakkında Uyardı

Nijerya Mevduat Sigorta Kurumu’nun (NDIC) yöneticisi, kripto paralar hakkında konuştu ve bu konudaki çekincelerini dile getirdi.

Nijerya’daki haber kaynaklarından The Sun tarafından yapılan habere göre NDIC yöneticisi, insanların kripto para piyasasında alım-satım yaparken ciddi tehlikelerle karşı karşıya olduklarını belirtti.

1988 yılında kurulan Nijerya Mevduat Sigorta Kurumu, ülkedeki bankacılık sektörünün güvenliğini sağlamakla yükümlü. Sigortalı bankaları denetleme yetkisi bulunan bu kurum, Nijerya Maliye Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteriyor.

NDIC tarafından düzenlenen bir foruma kurumun yöneticisi olan Ibrahim Umaru da katıldı ve Bitcoin hakkındaki endişelerini paylaştı:

“Bitcoin gibi dijital paraların ortaya çıkışıyla bankacılık sisteminin ‘aracısız’ hale gelmesi, hem şahsım hem de kurumumuz için endişe verici.”

Nijerya Mevduat Sigorta Kurumu bundan birkaç ay önce Nijerya’daki vatandaşları kripto paralar hakkında uyaran bir bildiri yayınladı. NDIC yayınladığı bu bildiride kripto paraların hiçbir şekilde yasal olmadıklarını vurgulayarak bu piyasaya girmeyi düşünen vatandaşları uyardı.

Nijerya’daki yetkililer kripto paralara şu ana dek pek ılımlı yaklaşmamış olsalar da Blockchain’e karşı daha farklı bir tavır sergilendiğini söyleyebiliriz.

Nijerya Hükümeti bundan kısa bir süre önce ülkedeki startuplarla işbirliği yapmaya başladı. Hükümetin böyle bir adım atmasındaki amaç ise yerel Blockchain sektörünü geliştirmek ve bu teknolojinin kamu çıkarına kullanılıp kullanılamayacağını araştırmak.

Nijerya’daki Chimezie Chuta gibi isimler geçtiğimiz yıl ülkedeki ilk Blockchain konferansını düzenlediler. Chuta, konferans sonrasında yaptığı açıklamalarda ülkedeki fintech sektörünün gelişimiyle ilgili bazı sorunlar yaşandığını belirtti.

Chuta’nın açıklamalarına göre bu sorunların başlıca kaynağı, ülkedeki yetkililerin kripto para ve Blockchain hakkındaki ön yargıları. Ancak yerel şirketler, olumsuz algıları değiştirmek için çeşitli adımlar atmaya devam ediyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment