Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Kripto Para Şirketi 21 Milyon Dolar Topladı!

Çin‘deki RenrenBit adlı bir kripto para şirketi kendi tokenlarını satarak 21 milyon dolar değerinde para topladı.

Şirket her bir tokenın 1 USDT’ye denk geldiği bu satış sürecinde tüm tokenlarını satmayı başardı. Ancak bu tokenlardan gelen paralar henüz şirkete aktarılmış değil. Finance Magnates tarafından yapılan habere göre bu şirkete yatırım yapan kişilere yaptıkları bu yatırımı yeniden düşünmek için iki gün müddet verildi.

Şirketin satmak için hazırladığı 21 milyon adet tokenın tamamı satışa hazır durumda. Ancak şirketin açıklamalarına göre en az bir bu kadar daha token üretilecek. Sonradan üretilecek olan bu 21 milyon adet token şirketin idari kadrosuna ait olacak. Bunların 2.1 milyon adetlik kısmı ise kilitlenecek.

Çin’deki bu şirket borç verenlerle borç alacaklar arasında bir aracı görevi görüyor ve hem Çin Yuanı hem de kripto para üzerinden hizmet veriyor. Şirketin kurucusu olan Dong Zhao zaten Çin’deki tezgah-üstü (OTC) ticaret sektöründen tanınan bir isimdi.

Hani Yasaktı?

Çin Hükümeti 2017’nin sonlarına doğru ülkedeki ilk dijital para arzlarının (ICO) sona erdirileceğini ve Çin’de ICO düzenlemenin yasak olduğunu açıklamıştı.

Peki bu şirket nasıl oldu da Çin içerisinde bir token satışı düzenleyebildi? Bu konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Şirketin kurucusu Zhao tarafından şöyle bir açıklama yapıldı:

“RenrenBit olarak bu yılın başında ülkedeki finans regülatörleriyle ve merkez bankasıyla bir araya geldik. Ülkedeki yasal kısıtlamalardan haberdarız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment