Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Telekom Devlerinin Mesajlaşma Servisine e-CNY Cüzdanı Eklendi

Çin’in dijital merkez bankası parası (CBDC), ülkenin telekom devleri tarafından geliştirilen 5G mesajlaşma servisinde kullanılabilecek.

Çin Endüstri ve Ticaret Bankası (ICBC) ile China Mobile, 5G mesajlaşma servisinde kullanılabilmesi için bir e-CNY cüzdanı geliştirdi.

Cüzdan sayesinde mesajlaşma ekranı üzerinden para transferi yapılabilecek, fatura ödenebilecek ve daha farklı işlemler gerçekleştirilebilecek.

Çin’in üç telekom devi China Unicom, China Mobile ve China Telecom, 5G uyumlu mesajlaşma servisinin tanıtımını geçen yıl yaptı.

RCS teknolojisine dayanan proje sesli mesaj, video mesajı, konum paylaşımı, dosya transferi gibi birçok farklı özellik taşıyor. Henüz geniş ölçekte kullanılmayan mesajlaşma servisinin, Çin’deki WeChat uygulamasına rakip olması bekleniyor.

Devlete bağlı Economic Daily gazetesinin haberine göre mesajlaşma servisi için yapılan test çalışmaları, bu ay ülke geneline yayılmaya başlayacak.

Dijital parasını geliştirmeye devam eden Çin Merkez Bankasının verilerine göre ülkede 67 trilyon dolarlık bir mobil ödeme hacmi bulunuyor. Sektörün en büyük isimlerinden Alipay’in 1 milyardan; WeChat Pay’in ise 900 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!