Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Yasaklara Rağmen Kripto Paralar İçin Çözümler Üretilmeye Devam Ediyor

Çin Halk Cumhuriyeti’nde hükümetin geçmiş dönemde koyduğu kripto paralar ile ilgili yasaklar devam etse de, ülkede Blockchain ve kripto para konusunda son sürat çözümler üretilmeye devam ediyor.

Son olarak Şangay merkezli bir girişim olan InVault kripto para borsaları ile birlikte çalışarak, hacklenme ya da çalınma gibi durumların yaşanmaması için çaba sarf etmeye başladı. Kripto para sektörünün en fazla eksikliğini çektiği şeylerden birisi olan bu durum ile ilgili hamle yapan girişim, şu anda müşterilerine merkezi olmayan bir kurumsal kripto para cüzdanı veriyor ve bu sayede bu cüzdanların başında hiçbir merkezi otorite yer almamış oluyor. Sadece izin verilmiş kişiler, bu cüzdanlara erişim sağlayabiliyor ve bu sayede, kripto paraların güvenliği arttırılmış oluyor.

Şirket CEO’su Kenneth Xu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Açıkçası şu anda kripto para borsaları günümüzde dahi paraların güvenliği için demode yöntemler kullanıyor. Bu noktada biz devreye giriyoruz ve borsalara kaliteli çözümler sunuyoruz.”

Çin’in kripto paralar ile ilgili aldığı kararların ortasında kurulan InVault, aslında hükümet yasaklarına rağmen Çin’de sektörün halen gelişmekte olduğunun ve de gelişmeye devam edeceğinin bir habercisi olarak görülüyor. Bilindiği üzere Çin hükümeti, geçtiğimiz dönemde 162 kripto para borsasını yasaklamış ve bu yasaklar, kripto para sektöründe ciddi bir şoka sebebiyet vermişti.

Buna karşın Çinli kripto para şirketleri, yatırımcılara hizmet vermeye devam ediyor. Bazı borsalar, farklı domain isimleri ile yasaktan kaçmaya çalışıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment