Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 17 Eylül Mini Fiyat Analizi

Ethereum 200$ Tehlikeli Sularından Uzaklaşıyor.

Merhaba,

Piyasa değerine göre ikinci büyük kripto para olan Ethereum günlük bazda %3,2’ye kadar değer kazanırken yazım sırasında 216$ ile tehlikeli sayılan 200$’lık sulardan uzaklaşmaya çalışıyor.
12 Eylül’de 167$ seviyesini gören ve yatırımcılarını kısa sürede olsa paniğe sevk eden ETH, 15 Eylül’de 223$ görerek biraz olsun panik havasına son vermeyi başardı.

Ethereumsever boğaların gözlerini 260$ direncine çevirmesine neden olan ve aşağıdaki paragraf ile başlayan yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Önemli bilgiler içeren bir yazıdır.

“Ethereum ağının geliştiricileri geçtiğimiz gün bir uzlaşmaya vararak Constantinople adlı hard forkun önümüzdeki ay içerisinde deneme sürecine girmesine karar verdiler.
Constantinople forku Ethereum ağının ekonomik politikalarını değiştirecek, ‘zorluk bombası’nı erteleyecek ve platformun genel verimliliğini arttıracak ……”

Halen 216$ seviyesinde gezinen ETH yukarı yönlü çok güçlü bir hareket yapmayacak gibi görünse de boğaların 260$ seviyesini hedef almaları ve açıklanan hard fork bu değerlendirmeyi değiştirecek bir etkiye sahip olabilir. 22 milyar dolarlık bir piyasa gücünü elinde tutması ve günlük işlem hacminin artarak devam etmesi de ETH’nin yeniden parlamasına yol açacak bir diğer etken olarak duruyor.

Kripto para piyasasında güçlü bir şekilde yer alan ve coinmarketcap’e göre 10. sırada bulunan Cardano (ADA)’nın kurucusu Charles Hoskinson aslında Ethereum’un kurucu ortaklarından birisi. 2014 yılında Ethereum’u oluşturmak için bir araya gelen ekibin önemli beyinlerinden biri olan Hoskinson, kripto para piyasasının önemli aktörlerinden birisi. Bu sebeple ADA gibi güçlü bir paranın yaratıcısına olan inanç, daha önce Ethereum’un yaratıcılarından olmasından dolayı son derece güçlü. Bu da ETH yatırımcılarının ve boğaların göz ardı etmedikleri önemli ayrıntılardan biri.

Teknik anlamda ETH grafiğine bakacak olursak;

Gün içi seviyesinde saatlik grafikte SMA50 tarafından 217$ seviyesinde desteklenmekte olup SMA100 tarafından da 212$ seviyesinde takip edilmektedir. Bu arada kritik destek olan 200$’lık psikolojik seviye SMA200 ile güçlenmiş görünüyor. Bu seviyede yeni alıcıların çıkması muhtemeldir.

Aşağıdaki günlük grafikte ise muhtemel bir Elliot Dalga’sından bahsedecek olursak, 227$ seviyesini aşmasıyla beraber 5. dalga başlar ki bu da ETH’nin 260$ sınırına dayanması anlamına gelir.
Bilindiği gibi Elliot Dalga Prensibi, temel olarak 8 adımlı dalga (1,2,3,4,5,A,B,C) teorisidir. Bu dalga teorisine göre, piyasalar merdivenlerden oluşur ve her dalga bir önceki dalganın belli bir yüzdesini geri almaya çalışır. Grafikten 5. dalganın oluşma ihtimalinin yüksek olduğunu anlamak mümkün.

17 eylül ethereum grafik
17 eylül ethereum grafik

Ancak aşağı yönlü olası bir hareket agresif satışları tetikleyebilir. Bu durumda 167$ seviyesine kadar bir iniş söz konusu olabilir. Her ne kadar istenmeyen bir senaryo olsa da Elliot Dalga Prensibi’ne göre daha öncede hareket eden ETH, bu 5. dalgayı yaşayacaktır düşüncesindeyim.

Elliot Dalga Prensibi;

Ralph Nelson Elliot’un, kitle hareketlerinin tekrar eden dalga formasyonlarını inceleyerek tahmin yürüttüğü bir teoridir.

Eğer ki bu teoriyi iyi kavrar ve yeterince alıştırma yaparak kendimizi hazırlarsak, bir süre sonra her hangi bir yardımcı elemana (indikatör) ihtiyaç duymadan piyasanın hangi yöne gidebileceğine dair tahminlerde bulunabiliriz.

Elliot gibi daha birçok teknik analiz aracı hakkında bilgi sahibi olmak için sizlere tavsiyem aşağıdaki linkler olacaktır.

bitcointeknikanaliz.com

teknikanalizegitim.com

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment