Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Anhui Bölgesi Kripto Para Madenciliğine Karşı Harekete Geçti

Çin’in Xinjiang, Sichuan gibi bölgelerinin ardından Anhui bölgesindeki yerel yöneticiler de tükettikleri elektrik miktarı sebebiyle kripto para madencilerine karşı harekete geçme kararı aldılar.

Anhui bölgesi genelindeki elektrik tüketimi, 13. Beş Yıllık Kalkınma Planı dönemi boyunca her yıl kayda değer oranlarda artış gösterdi.

Şu anda 48.4 milyon kilovatlık arzı bulunan ve 2024’e gelindiğinde 73.14 milyon kilovatlık elektrik tüketmesi beklenen bölgedeki yöneticiler, bu farkın önüne geçmek için elektrik tüketimini 14. Beş Yıllık Kalkınma Planı dönemi içerisinde kontrol altına almaya çalışıyor.

Devlete ait Hefei Media Group’a bağlı bir portal tarafından aktarılanlara göre yerel yönetim; bu dengeyi arzın yetersiz kalmayacağı bir şekilde tesis edebilmek için yüksek seviyelerde elektrik tüketen projeleri sıkı bir şekilde kontrol etmeye başlayacak.

Yerel haber kaynaklarına göre Anhui, bölgedeki kripto para madencilerini gelecek üç yıl içerisinde tamamen durdurmuş olmayı planlıyor. Anhui, bu hamle ile İç Moğolistan, Xinjiang, Sichuan gibi bölgelere katılmış oldu.

Anhui, bu bölgelerin aksine kripto para madenciliğinin merkezlerinden biri sayılamaz. Cambridge Alternatif Finans Merkezi verilerine göre Anhui, 2020’de Bitcoin blockchainindeki toplam hash oranına aylık %0,03 oranında katkıda bulunuyordu.

Mayısın ikinci yarısı itibarıyla Çin’den gelmeye başlamış haberler ile aşağı yönde hareket eden Bitcoin, CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %3,5 oranında değer kaybedip 31.900-32.000 dolar aralığına düştü.

Görsel: 安徽省六安市寿县县城南城门, Wikimedia Commons. (görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!