Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Parlamentosunun Yeni Döneminde Kripto Paraya Yer Yok

Hindistan’daki milletvekilleri, parlamentoda 19 Temmuz’da başlayıp ağustosa kadar devam edecek olan muson dönemi boyunca 17 tanesi yeni olmak üzere toplamda 23 adet yasa tasarısını görüşecekler. Tartışılacak regülasyonlar arasında kripto para tasarısı yer almıyor.

Halk Meclisi tarafından yapılan açıklamaya göre muson döneminde aciz hali, iflas, mevduat sigortası, kredi garanti kurumları, kömür madenleri, hava kirliliği gibi konu başlıklarıyla ilgili toplamda 23 tasarı gündeme getirilecek.

Muson dönemi boyunca Halk Meclisi ile Eyaletler Konseyi, her gün saat 11:00’den 18:00’e kadar olacak şekilde toplamda 19 oturumda bir araya gelecek.

  • Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, ayın başında The Hindu’ya verdiği demeçte 2021 Tarihli Kripto Para ve Resmi Dijital Paranın Regülasyonu Tasarısı için “sektördeki paydaşların görüşlerini aldıklarını […] (bu tasarı için) çok çalıştıklarını” ve bir sonraki aşamaya geçebilmek için bakanlar kurulunun kararını beklediklerini söyledi.

  • Halk Meclisinin açıklamasına göre bu tasarı, “Hindistan Merkez Bankası tarafından üretilecek resmi dijital para için bir çerçeve oluşturmak […], Hindistan’daki tüm özel kripto paraları yasaklamak” için oluşturuldu.

  • İlgili tasarının bütçe döneminde gündeme getirilmesi bekleniyordu fakat tasarı parlamentoda hiç sunulmadı.

  • Halk Meclisi tarafından muson dönemi için paylaşılan ajandada da kripto para tasarısına yer verilmedi.
Görsel: The Parliament of India, Wikimedia Commons (görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!