Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain’in Kurucusu: Regülasyon, Kripto Para Sektörü İçin İyi Olabilir

Madencilik sektörünün dev ismi Bitmain’in kurucularından Jihan Wu, CNBC’ye yaptığı açıklamalarda kripto paralar için hazırlanan yasal düzenlemelerin sektör adına uzun vadede iyi olabileceğini söyledi.

Forbes verilerine göre 1.8 milyar dolarlık serveti olduğu düşünülen Jihan Wu, Asia Tech x Singapore konferansında yasal düzenlemeler hakkında konuştu. Wu, kripto para sektörünün üstündeki regülasyon baskısının “geçmiştekinden daha kuvvetli” olduğunu fakat bunun sektör için sağlıklı olabileceğini açıkladı.

Micree Zhan ile yaşadığı anlaşmazlık sonucu Bitmain’den ayrılan ve dijital varlık odaklı finansal hizmet platformu Matrixport’u yöneten Wu, kripto para sektörüne getirilecek yasal düzenlemelerin kötü niyetli kişi ve teşekkülleri ortadan kaldırabileceğini ve bunun sektörün itibarı açısından olumlu olacağını söyledi.

Kripto para dünyasında Çin’in madenciliğe karşı aldığı sıkı önlemler ile şiddetlenen regülasyon rüzgarı, İngiltere Merkez Bankasının salı günü kripto paraları “dikkatli bir şekilde izleyecekleri” yönünde yaptığı açıklama ile hissedilmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!