Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Dev Firması, Hong Kong’da Blockchain Temelli Sanal Banka Kuracak!

Çin’in en büyük internet devlerinden birisi olan ve dünya çapında da çok büyük bir konuma sahip olan Tencent, yaptığı açıklama ile Hong Kong’da Blockchain temelli bir sanal banka kuracağını belirtti.

 

Çin’de düzenlenen World Blockchain Summit’de konuşan Tencent’in Blockchain birimi şefi Yige Cai, yaptığı açıklamada ilgili sanal banka için Hong Kong’un finansal regülatörü SFC’den lisans aldıklarını duyurdu.

Cai, şunları söyledi:

”Hong Kong’un dijital ürünler ve de Blockchain teknolojisi ile ilgili olarak ortaya koyduğu yeni regülasyonlar ve vizyon, tüm sektör için çok güzel bir haber.”

Tencent ve ICBC Ortaklığı

SFC, şu aşamada 12 farklı firmaya sanal banka lisansı verdi. Bunların arasında Tencent, Industrial and Commerce Bank of China (ICBC) ve iki ayrı Hong Kong bankasının ortak projesi olan Fusion Bank da yer alıyor.

Cai, öte yandan bankanın özellikleri ve neleri yapmak istedikleri ile ilgili olarak da şu aşamada detay vermekten kaçındı. Ancak başarılı isim, Tencent olarak Blockchain projelerinde gelecekte de çok aktif bir şekilde yer alacaklarını sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment