Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Dijital Parası Doların Pabucunu Dama Atabilir!

Bitcoin’in 2008 yılında ilk tanıtılmasından bu yana katedilen yol kesinlikle göz ardı edilemeyecek kadar büyük. Bir zamanlar bütün kripto para birimlerine ve dijital paralara olumsuz bir bakış açısıyla bakılırken, artık Çin gibi önde gelen bir devlet bile kendi dijital para birimi için çalışmaları sonlandırmaya yaklaştı.

Facebook gibi özel kuruluşlar da kripto para sektöründe ilerlemeye başlasa da, büyük çaplı eylemler regülatörlerin radarına takılmaya ve yavaşlatılmaya devam ediyor.

Çin ise kendi dijital para birimini piyasaya sürmeye çok yaklaştı ve bunu durdurabilecek bir şey yok gibi gözükmekte. Doların özellikle son yıllarda karşılıksız olarak basımının arttırılması ve FED’in devamlı olarak piyasaya para pompalaması, birçok önde gelen Wall Street uzmanını endişelendirmeye başladı.

Çin’in kontrol edilemeyen bir blockchain ağı üzerinde kendi dijital para birimini piyasaya sürmesi kesinlikle beklenen hamle olarak görülebilir ve boşluğu doldurabilir.

Tabii ki Çin’in dijital para biriminin böylesine büyük bir yayılmaya ulaşması için talepleri karşılaması ve merkeziyetsiz olması şart.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment